Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

TAP Air Portugal hakee ostajaa

Portugalin hallitus on ilmoittanut suunnitelmastaan myydä vähintään 51 prosenttia TAP Air Portugalin osakepääomasta ja varata enintään 5 prosenttia lentoyhtiön työntekijöille.

Hallitus on määritellyt millaista ostajaa se etsii, ja sulki pois rahoitussijoittajat, jotka haluavat ostaa ja myydä osakkeet edelleen. “Haluamme ilmailun suursijoittajia yksin tai johtamissaan konsortioissa, jotka ovat linjassa strategisten tavoitteidemme kanssa.”

Hallituksen strategisena tavoitteena on turvata TAP:n ja sen Lissabonin solmukohdan kasvun turvaaminen, työpaikkojen varmistaminen, kansallisten lentoasemien kasvun varmistaminen keskittyen Portoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TAP on menettänyt viime vuosikymmenen aikana matkustajia halpalentoyhtiöille, jotka puolestaan ovat kasvattaneet matkustajamääriä. TAPin vahvuus on Euroopan ja Latinalaisen Amerikan välisillä reiteillä, erityisesti Brasiliaan suuntautuvilla reiteillä.

Kiinnostusta TAPin ostamiseksi ovat esittäneet ainakin IAG, Air France-KLM ja Lufthansa Group.

 

Lähde: CAPA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.