Tech Runway – kansallinen klusteri tulevaisuuden ilmailuteknologioiden kehittämiseksi

Ensimmäinen Tech Runway -tapahtuma elokuun lopulla Pyhtäällä kokosi yli 200 toimialan edustajaa ja 20 näytteilleasettajaa. Cursor Oy:n, Redstone Aero Oy:n, Business Finlandin sekä Puolustus- ja ilmailuteollisuuden PIA ry:n yhdessä järjestämä tapahtuma on merkittävä avaus kohti kansallisen klusterin rakentumista.

Tapahtumassa julkaistiin myös WSP Finland Oy:n professori Jorma Mäntysen johdolla laadittu raportti ”Tulevaisuuden ilmaliikenne Suomessa – Helsinki-East Aerodromen rooli”, jossa Pyhtään Helsinki-East Aerodromelle povataan merkittävää roolia.

Raportin mukaan Helsinki-East ja sitä ympäröivä vapaa ilmatila mahdollistavat ilmaliikenteen uuden teknologian testaustoiminnan ja aikatauluttoman ilmaliikenteen. Myös viranomaisten lentotoiminnalle Helsinki-East on hyvin soveltuva sijainniltaan.

Raportin mukaan Helsinki-East on ainoa vaihtoehto pääkaupunkiseudun citykentäksi ja se vapauttaa Helsinki-Vantaan lentoaseman kapasiteettia säännölliselle reittiliikenteelle.

Tapahtumassa julkaistiin myös yhteistyösopimus VTT:n sekä Redstone Aero Oy:n välillä. Sopimus mahdollistaa yhteisiä strategisia tutkimusaktiviteetteja ja kaupallista toimintaa drone-järjestelmiin liittyen.

Tech Runway -tapahtuma on osa Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:n johtamaa ja Kymenlaakson liiton rahoittamaa ”Kasvua ja kehitystä tulevaisuuden ilmaliikenteestä” -hanketta.

Lähde: Cursor Oy

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X