Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Thaimaahan tulossa uusi karanteeniohjelma

Thaimaan turistiviranomaiset ovat kokeilleet uutta karanteeniohjelmaa, missä matkustajat voivat oleskella karanteeniresorteissa kahden viikon ajan, jonka jälkeen he voivat jatkaa oleskeluaan Thaimaassa normaalisti.

Kokeiluryhmässä oli 58 matkustajaa, jotka ovat nyt päässeet jatkamaan oleskeluaan Thaimaassa vapaasti.

Villa Quarantine –projektin onnistuminen saattaa avata laajemman matkustajien pääsyn maahan jo kevään aikana. Matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn sanoi: “Olemme iloisia Villa Quarantine -kokeiluhankkeen onnistumisesta. Se antaa matkailijoille mahdollisuuden matkustaa ja kokea Thaimaa. Se osoittaa myös luottamusta Thaimaan kansanterveysjärjestelmään, joka suojaa sekä kansainvälisten matkailijoiden että paikallisten ihmisten turvallisuutta. Nyt ministeriö voi viedä eteenpäin hallitukselle tällaisen karanteeni-loman lopullista hyväksymistä varten.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailu- ja urheiluministeriö on ehdottanut alueellisen karanteeniloma käynnistämistä viidessä kansainvälisten matkailijoiden suosimassa provinssissa – Phuketissa, Krabilla, Surat Thanissa (Ko Samui, Ko Phangan ja Ko Tao), Chiang Maissa ja Chon Burissa (Pattaya), missä turistit voisivat  viettää 1-3 kuukautta.

Ministeriö on esittänyt hallitukselle, että karanteenialueiden hotelleissa työskentelevät henkilöt saisivat rokotteet ennen alueen muita henkilöitä.

Karanteenin ensimmäisten viiden vuorokauden aikana matkustajia ei päästetä huoneistaan ulos, ennen kuin he ovat antaneet toisen negatiivisen COVID-19 -tuloksen. Sen jälkeen he voivat vapaasti päästä ravintolaan lounaaksi ja illalliseksi, pelata tennistä, käydä kuntosalilla, oleskella rannalla ja kävellä tietyillä alueilla. Heidän tulee kuitenkin pitää sosiaalista etäisyyttä sekä pitää kasvomaskia.

Villa Quarantine –projekti odottaa nyt hallituksen hyväksyntää ja se voi parhaassa tapauksessa alkaa jo huhtikuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo nyt Thaimaassa voi viettää kahden viikon karanteeniajan golfresortissa.

Lähde: TAT

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.