Thaimaan Maya Bay on taas avoinna

Thaimaan Phi Phi –saaren Maya Bay on avattu taas turisteille.

Maya Bay tuli tunnetuksi vuonna 2000, kun se toimi Leonardo DiCaprion elokuvan “The Beach” kuvauspaikkana.

Suuren suosion saaneessa lahdenpoukamassa vieraili vuonna 2018 päivittäin jopa 5 000 turistia yli 200 veneellä, jotka ankkuroituvat pieneen lahteen. Valtava turistimäärä vaurioitti koralleja ja häiritsi alueen mustaevähaiden sekä muiden merenelävien elämää.

Lahdenpoukamassa kävi vuonna 2018 viiden kuukauden turistisesongin aikana 1,2 miljoonaa turistia, joista noin 70 prosenttia oli ulkomaalaisia. Suuret turistivirrat tuottivat paikallisille yrittäjille muhevat, yli 10 miljoonan euron tulot.

Kolme vuotta sitten lahdenpoukama suljettiin, sillä turistimäärä oli aiheuttanut niin paljon vahinkoa lahden ekosysteemille.  Maya Bayn koralliriuttoja ja meren elämää on kolmen vuoden aikana elvytetty muun muassa lisäämällä sinne 15 000 orgaanista korallia.  Kestää vielä kuitenkin ainakin 10 vuotta ennen kuin lahti palautuu ennalleen, jos se edes on koskaan mahdollista.

Maya Bay, joka on pituudeltaan 250 metriä ja syvyydeltään 15 metriä, on vuoden alussa avattu turisteille uudelleen.

Nyt lahdenpoukamaan pääsee maksimissaan 375 henkilöä tunnissa, eli kuitenkin jopa 4 125 henkilöä per päivä.

Veneet jättävät kaikki kävijät läheisen Loh Samahin syvemmälle lahdelle, missä kävijät nousevat maihin ja kävelevät Maya Baylle. Veneet eivät saa ankkuroitua lahteen.

Tunnin vierailut on varattava etukäteen. Vierailun aikana uiminen, snorklaus sekä rantavedessä leikkiminen ovat kiellettyjä, jotta vältettäisiin kielteiset vaikutukset paikallisiin riuttoihin ja mereneläviin.

May Bay on avoinna päivisin klo 07-18, mikä tarkoittaa sitä, että maksimissaan siellä voi päivittäin käydä 4 125 kävijää.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X