Hyppää sisältöön
· Leena

Thaimaan Nan on siistein turistikaupunki

Pohjois-Thaimaassa, Nan-joen varrella sijaitseva Nan sai ASEAN-järjestön siisteimmän turistikaupungin palkinnon.

Nan on hiljainen ja rauhallinen provinssi, jossa on useita vaikuttavia temppeleitä, hieno museo sekä laadukkaita ravintoloita ja baareja kaupungin joenvarsialueella.

Thaimaan turistiviranomaisten lanseeraama ”Open to the New Shades” -kampanja pyrkii tuomaa esille Thaimaan vähemmän tunnettuja – mutta yhtä kaikki upeita kohteita. Nan on yksi kampanjan kohteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nanin provinssissa on yhteensä kuusi kansallispuistoa, joista yksi on upea Doi Phukhan kansallispuisto.

Sirikit Dam in Na Muen District of Nan Province.

Nanissa on paljon myös maataloutta, erityisesti riisin ja hedelmien kasvatusta. Tämän ansiosta se on ihanteellinen vaellus-, ekoturismi- ja seikkailukohde. Provinssissa kuulee paljon erilaisia kieliä ja näkee monenlaisia kulttuureita, jotka koostuvat erilaisista ryhmistä, kuten paikalliset Thai Yuan, Thai Lue, Thai Puan, Thai Khoen ja Thai Yai.

Palkinto on tulosta provinssin viranomaisten ja paikallisten ihmisten tiiviistä yhteistyöstä, jonka avulla pyritään varmistamaan kotien ja katujen siisteys. Nan oy yksi Thaimaan houkuttelevimmista kaupungeista.

”Olemme tietoisesti pyrkineet välttämään roskaamista tai vaikeasti hajoavien aineiden, kuten muovipussien ja vaahtomuovipakkauksien kuluttamista. Aiomme myös käynnistää kampanjoita biohajoamattomien pakkauksien ja säiliöiden käytön vähentämiseksi. Tähän osallistuvat kaikki Nanin asukkaat. Toivomme näyttävämme matkailijoille hyvää esimerkkiä Nanin kauniin kulttuurin näkemisestä ja levittävämme sanaa, jotta myös muut provinssit voivat toimia samoin ja tehdä rakkaasta maastamme siistin ja vihreän”, sanoo Paisan Vimonrat, Nanin provinssin kuvernööri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena