Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Thaimaan Similansaaret ovat taas avoinna

Thaimaan Similansaaret ovat yksi maailman parhaista sukelluskohteista. Vuonna 1982 kansallispuistoksi rauhoitetut Similansaaret on 11 saaren saaristo Andamaanienmerellä, 70 kilometrin päässä rannikosta Phang Ngan maakunnassa.

Similansaarilla on rikas merenalainen elämä, joka koostuu kovista ja pehmeistä koralliriutoista, kristallinkirkkaista vesistä ja valkoisista rannoista. Saarten kiehtovampia ominaisuuksia ovat valtavista lohkareista koostuvat kalliomuodostelmat, matalat vedet ja tiheät trooppiset metsät.

Saaret olivat pitkään suljettu turisteilta, mutta viranomaisten mukaan luonto on nyt toipunut ja valmis vastaanottamaan matkailijoita. Saaret ”avattiin” 15. lokakuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Saaret kärsivät aiemmin aivan liian suurista matkailijamääristä. Yksi pahiten kärsineistä saarista, Ko Tachai on ollut pysyvästi suljettuna vuodesta 2016 lähtien.
Vuonna 2018 saarilla kävi niin paljon turisteja, että puistoviranomaiset rajoittivat Similansaarten turistien määrän 3 850 henkilöön päivässä, myöhemmin 3 325 henkilöön päivässä. Ennen rajoituksia saarilla kävi jopa 7 000 kävijää päivässä.

Ongelmia muodostui, kun eri verkkosivustoilla kansallispuiston saaristoa hehkutettiin  “kartoittamattomina”, “tutkimattomina”, “salaisina paikkoina” jne. Todellisuudessa kaikki saaret olivat tupaten täynnä turisteja etenkin sesonkiaikoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Similansaarten lähimmät suositut kaupungit mantereella ovat Khao Lak ja Phuket, lähin laituri on Thap Lamu Pier Khao Lakin eteläpuolella.

Alueella on sadekausi on toukokuusta lokakuuhun, ja eniten sataa kesäkuusta syyskuuhun. Loppuvuosi on melko kuivaa, ja joulukuusta maaliskuuhun on hyvin vähän sadetta.

Lisätietoa saarista löytyy täältä.

 

Lähde: TAT

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.