Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tukholman tarjonta on parin vuoden aikana kasvanut roimasta

Tukholma kävi eilen Helsingissä esittelemässä parin viime vuoden aikana kaupunkiin avattuja uusia nähtävyyksiä, ravintoloita ja hotelleja. Ja niitä on roimasti.

Visit Tukholman Karin Mäntymäki totesi, että nyt niin Ruotsissa kuin Suomessakin keskitytään lähimarkkinoihin. Visit Finland markkinoi Suomea ruotsalaisille ja Ruotsi, etunenässä Tukholma, markkinoi Ruotsia suomalaisille.

Mäntymäen mukaan ensi vuonna Tukholmassa tapahtuu paljon. Kaupunki on valittu Euroopan gastronomian pääkaupungiksi, kuningas Kaarle XVI Kustaa on ollut valtaistuimella 50 vuotta ja Tukholman upea kaupungintalo juhlii 100-vuotispäiviään. Talo avataan ensi vuonna myös yleisölle. ”Nyt kuka tahansa pääsee kurkistamaan taloon sisään. Siellä avataan monia upeita tiloja, jotka ovat aiemmin olleet yleisöltä suljettuna.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki Tukholman tapahtumat ja nähtävyydet on koottu ammattilaisten sivuille, professionals.visitstockholm.com ja sieltä löytyy myös kuvia ja erilaisia vinkkejä ammattilaisten käyttöön.

Djurgårdenin Camilla Zedendahl kertoi, että Tukholman vihreälle saarelle on parin vuoden aikana avattu useita uusia nähtävyyksiä. Saarella on nyt 22 museota ja useita ravintoloita.

Yksi talven suosikeista on Skansenin joulumarkkinat, jotka ovat avoinna aina 8. tammikuuta asti. Myös

Grönalundin huvipuisto on tänä talvena auki myös joulun aikaan, aina 8.1. saakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lasten suosikki Junibacken on avoinna ympäri vuoden ja sinne avattiin kesällä uusi muumipuisto.

Viikinkimuseo täyttää viisi vuotta. ”Keväällä avattava näyttely vie kävijän viikinkien mukana matkalle itäiseen Eurooppaan, aina Bysanttiin saakka. Se on jännittävä seikkailu, johon kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan”, kertoo Kyllikki Hellström.

Djurgårdeniin on avattu myös uusia hotelleja, muun muassa Björn Ulvaeuksen omistama Backstage, joka sijaitsee ensi vuonna 10 vuotta täyttävän Abba-museon yhteydessä. Niinikään Ulvaeuksen omistaman Hasselbackan kartanon viereen ollaan lähivuosina rakentamassa uutta erillistä lisäosaa, johon tulee lisää huoneita.

Uusi on myös POPstory-ravintola, missä viikonloppuisin esiintyy nousevia ruotsalaisia muusikoita, joita pääsee kuuntelemaan ilmaiseksi.

Djurgårdeniin avattiin pari vuotta sitten suomalaissukuisen Tommy Myllymäen  gourmet-ravintola Aira, joka sai heti ensimmäisenä vuotenaan yhden Michelin-tähden. Lounas maksaa ravintolassa noin sata euroa ja illallinen 300 euroa. Info-tilaisuudessa tarjotut canabeet vakuuttivat laadusta ja mauista.

Lisätietoa Djurgårdenista osoitteessa  Royaldjurgarden.se

Högtorgetin tunneliin avattiin huhtikuussa uusi Paradox-museo  missä asiat voi kokea ennennäkemättömillä tavoilla. Museon haastaa kävijän optisilla, interaktiivisilla ja yllättävilläkin elämyksillä. Museossa kävijät voivat myös ottaa kuvia, joista ei tiedä mikä on ylös ja mikä on alas, mikä on isoa ja mikä pientä tai mikä on totta ja mikä ei. ”Olemme erityisen iloisia siitä, että suomalaiset ovat ilmi selvästi löytäneet museon. Meillä on monena päivänä ollut enemmän suomalaisia kuin ruotsalaisia vierailijoita”.

”Nyt on siis monta syytä matkustaa Tukholmaan, ja miksei myös yöpyä siellä yö tai kaksi, jotta ehtii tutustua kaikkiin Tukholman hienoihin uusiin nähtävyyksiin”, sanoo Mäntymäki.

Tukholman delegaatio kävi Helsingissä kertomassa kaupungin uusista nähtävyyksistä. Tilaisuus järjestettiin kauppatorin laidalla Ruotsin suurlähetystön tiloissa. Kuvassa keskellä röyhelöpuserossa Ruotsin suurlähettiläs Nicola Clase.

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.