Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Uusi laiva siivitti Finnlinesin matkustajaluvut reiluun kasvuun

Yksityisten matkustajien lukumäärä kasvoi Finnlinesin laivoilla 17 prosenttia vuonna 2023 edellisvuoteen verrattuna.

Matkustajien määrä kasvoi merkittävästi Finnlinesin laivoilla vuonna 2023, kaikkiaan matkustajia – mukaan lukien rekkakuljettajat ja yksityiset matkustajat – oli 695 000, kasvua 7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vapaa-ajan matkustus kasvoi yli 17 prosenttia. Eniten kasvua (49 %) oli manner-Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välisellä reitillä ja toiseksi eniten  (11 %) Suomen ja Saksan välillä.

Ensimmäinen kahdesta uudesta Superstar-luokan rahti-matkustajalaivasta, Finnsirius, aloitti liikenteen manner-Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin välillä syyskuun 2023 puolivälissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudet laivat Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä

Finnlinesin uusi ropax-alus, ensimmäinen kahdesta uudesta Superstar-luokan rahti-matkustajalaivasta, Finnsirius, debytoi Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä syyskuussa 2023. Finnsirius on Finnlinesin ekotehokas lippulaiva, joka on suunniteltu erityisesti Suomen ja Ruotsin väliseen nopeatempoiseen liikenteeseen.

Finnsirius tarjoaa monipuolisia palveluja ja viihtyisämpää matkustusta kuin aiemman sukupolven ropax-laivat. Tarjolla on monia hyttivaihtoehtoja perustasoisista hyteistä suuriin, kuuden hengen hytteihin ja sviitteihin. Matkustajat voivat valita seitsemästä baarista ja ravintolasta mieluisimman. Laivassa on kokous- ja loungetiloja, tax-free-myymälä, spa kunto- ja joogasaleineen sekä lapsille aktiviteetteja ja lemmikeille kaksi ulkoilutilaa.

Sisarlaiva Finncanopus matkaa kohti Eurooppaa

Finnsiriuksen sisaralus Finncanopus valmistui joulukuussa ja on nyt matkalla Eurooppaan. Alun perin aluksen oli tarkoitus kulkea Suezin kanavan kautta, mutta turvallisuussyistä Finncanopus kiertää nyt Hyväntoivonniemen kautta.

– Matkustajat ovat kehuneet Finnsiriusta ja toivottaneet sen lämpimästi tervetulleeksi. Kun Finncanopus saapuu helmikuussa, matkustajilla on käytössä samantasoiset korkealuokkaiset tilat ja palvelut aamu- ja iltalähdöillä. Voimme myös tarjota päivämatkoja eli picnic-risteilyjä, kertoo Finnlinesin matkustajapalveluista vastaava johtaja Marco Palmu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Reitin nykyinen Star-luokan ropax-laiva Finnswan siirtyy Ruotsin ja Saksan väliselle reitille. Näin parannamme matkustajapalveluja toisella tärkeällä liikennealueella, kertoo Palmu.

Lähde ja kuva: Finnlines

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.