Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Uusi matkailureitti Perämeren ympäri

Perämeren ympäri kulkeva matkailureitti – Bothnian Coastal Route – on matkailuhanke, jonka kokonaisbudjetti on yli 2,7 miljoonaa euroa, on saanut EU:lta mittavan 1,7 miljoonan euron rahoituksen. Loppurahoitus tulee Suomen kansallisesta ja Ruotsin alueellisesta vastinrahoituksesta, Pohjoismaiden ministerineuvostolta sekä kunnallisesta ja yksityisestä vastinrahoituksesta.

Hankkeen tavoitteena on lisätä Merenkurkun poikki ja Perämeren ympäri kulkevan matkailureitin houkuttelevuutta. Hankkeessa nostetaan rannikkoaluettamme houkuttelevana matkailukohteena vuoden ympäri ja näytetään myös, kuinka sen voi tehdä kestävällä tavalla. Rannikkoreitti Bothnian Coastal Routen varrella sijaitsevat matkailuyritykset saavat näkyvyyttä hankkeen markkinoinnin kautta, jossa kohderyhmänä ovat Euroopan matkailumarkkinat. Hankkeeseen sisältyy myös liiketoiminnan kehittäminen, ja tällöin painopisteenä on matkailuelinkeinon kyky sopeutua mahdollisiin tuleviin kriiseihin, kuten alan juuri kokema pandemia.

Myönnetty rahoitus merkitsee laajaa yhteistyötä kolmen ruotsalaisen ja neljän suomalaisen organisaation välillä.
Matkailuhankkeessa ovat mukana Ruotsin puolella Luulaja, Skellefteå ja Uumaja sekä Suomen puolella Oulu, Kalajoki ja Vaasa.
Hanke käsittää myös näiden ohella matkakohteet: Piteå, Haaparanta, Tornio, Kemi, Kokkola ja Pietarsaari sekä Wasaline yhdistävänä linkkinä merellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hankkeen kesto on kolme vuotta, 2023 alusta vuoden 2025 loppuun.


Rahoittajat: Interreg Aurora, Lapin liitto, Region Västerbotten, Merenkurkun neuvosto EAYY, Uumajan kunta, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK, Kalajoen kaupunki, Luleå Business Region AB, Oulun kaupunki/ BusinessOulu, Visit Skellefteå AB, Vaasan kaupunki, Kokkolan Matkailu Oy, Haaparannan kunta – Haaparanta/Tornio, Perämerenkaari Bothnian Arc ry, Pietarsaaren kaupunki, Piteån kunta, Kemin Matkailu Oy, NLC Ferry Ab Oy.

 

 Kuva: Fredrik Broman.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.