Hyppää sisältöön
· Leena

Vietnamin Phu Quocista tulossa seuraava liikaturismin ”uhri”

Vietnamin eteläpuolella sijaitseva Phu Quocin -saari on noussut monien ”minne kannattaa matkustaa vuonna 2019” -listojen kärkisijoille. Se on jo noussut Indonesian Balin ja Thaimaan Samuin rinnalle suosituksi reppureissaajien kohteeksi.

Nyt pelätään, että saari tulee nopeasti kärsimään liikaturismista.

Vietnamin viranomaiset ennustivat, että saarella vierailisi 3 miljoonaa turistia vuonna 2030. Viime vuonna päästiin kuitenkin jo 2,5 miljoonaan matkailijaan. Se oli 25 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Phu Quocin lentokenttä avattiin seitsemän vuotta sitten. Sinne on yhteyksiä jo monilta Aasian suurilta kansainvälisiltä kentiltä. Myös halpalentoyhtiöt operoivat kentälle ja Venäjältä on Phu Quociin talvisin charter-lentoja.

Saarelle on myös pikaveneyhteys Mekong Deltan alueelta, Rach Gia ja Ha Tien kaupungeista.

Monet kansainväliset risteilyalukset pysähtyvät saarella, jolloin saarelle saattaa rantautua tuhansia päivävierailijoita.

Saarella on 150 kilometriä rantaviivaa ja kauneimpien rantojen äärelle on noussut useita kansainvälisten hotelliketjujen resorteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joulukuussa saarelle avattiin myös ensimmäinen kasino, ensimmäinen, missä myös vietnamilaiset saavat harrastaa uhkapelejä.

Viime vuonna avattiin myös ”maailman pisin” köysirata, joka vie Phu Quocin eteläkärjestä läheiselle Hon Thomin saarelle.

Mikäli pääsaaren hälinästä haluaa hetkeksi rauhallisimmille saarille, niin lähistöllä on parikymmentä pikku saarta, joissa paratiisin saattaa vielä löytääkin.

Leena