Hyppää sisältöön
Viking XPRS
· Riikka Krenn

Viking Line tuplaa Tallinnan kapasiteettinsa kesällä – Cinderella ja Gabriella liittyvät XPRS:n rinnalle

Reilusti yli puolen miljoonan suomalaisen laivamatkustajan odotetaan suuntaavan ensi kesänä lomanviettoon Viroon.

Viking Line vastaa kysyntään tuplaamalla Viron-reittinsä kapasiteetin ennätyspitkäksi ajaksi Viking Cinderellan ja Viking Gabriellan lisälähtöjen voimin. Erityisesti automatkustajien kannattaa varata matkansa hyvissä ajoin sujuvan lomallelähdön varmistamiseksi.

Tallinna, Pärnu ja Tartto suosituimmat kohteet

Visit Estonia ennakoi, että ainakin 670 000 suomalaista laivamatkustajaa suuntaa tulevana kesänä Viroon. Tallinnan rinnalla paikkansa lomalaisten suosikkikohteina ovat lunastaneet Viron kesäpääkaupunki Pärnu ja Euroopan tämän vuoden kulttuuripääkaupunki Tartto. Kokeneet Viron-matkaajat puolestaan hakevat uusia elämyksiä historiallaan ja luonnollaan hurmaavilta saarilta tai Pohjois-Viron moni-ilmeisistä kylistä ja kaupungeista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Odotamme Viron-laivoillemme ennätyskesää. Jo maaliskuussa kaikkien laivayhtiöiden Helsinki–Tallinna-reitin yhteenlaskettu matkustajamäärä oli 20 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten”, Viking Linen kaupallinen johtaja Minna Tuorila kertoo.

Kolme päivittäistä lähtöä Helsingistä Tallinnaan

Kovaan kysyntään vastatakseen Viking Line tarjoaa tuttuun tapaan Helsinki–Tallinna-reitillä lisäkapasiteettia kesän ajan. Punaiset laivat ajavat keskikesällä kolme päivittäistä lähtöä Helsingistä Tallinnaan, kun tutun Viking XPRS:n lisäksi väliä liikennöivät vuoropäivin Viking Gabriella ja maaliskuussa Suomeen palannut Viking Cinderella. Perjantaisin lähtöjä on neljä. Lisävuorot lähes tuplaavat Viking Linen kapasiteetin reitillä 19.6.–11.8.2024, eli lisäkapasiteettia on tarjolla pidempään kuin koskaan ennen.

”Viro on suomalaisten kesälomamatkailijoiden ykköskohde. Lisälähdöillä haluamme taata, että sinne suuntaaville löytyy riittävästi vaihtoehtoja keskikesän vilkkaimpina viikkoina – Tallinnan kautta kulkevat myös pidemmälle Baltiaan ja Eurooppaan jatkavat automatkailijat. Uskomme, että myös laajasti uudistettu Viking Cinderella monipuolisine ravintoloineen ja tasokkaine spa-osastoineen houkuttaa ihmisiä risteilemään Suomenlahden yli”, Tuorila sanoo.

Viking XPRS suuntaa Katajanokalta kohti Tallinnaa aamupäivisin ja iltaisin, Tukholmasta tulevat Viking Cinderella ja Viking Gabriella vuoropäivin kello 10.30. Perjantaisin Viking XPRS ajaa vielä kolmannen vuoron. Kaikille kolmelle laivalle voi varata niin reittimatkoja, risteilyjä kuin autopaikkojakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Yhä useampi varaa nykyisin matkan aivan viime tipassa. Viime kesänä jouduimme kuitenkin myymään ei-oota mattimyöhäisille, ja etenkin autopaikat varataan hyvissä ajoin. Jos siis haluaa varmistaa paikan tietylle päivälle ja etenkin lähdölle, kannattaa olla ajoissa liikkeellä.”

Lähde ja kuva: Viking Line

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.