Hyppää sisältöön
Taksit Helsingin Satamassa
· Ikkunapaikka

Villit taksit kuriin: Olympiaterminaalilla voivat toimia jatkossa vain sopimusyhtiöt

Helsingin Satama suitsii Olympiaterminaalin taksiliikenteen tilannetta sallimalla terminaalilla vain sopimusyhtiöiden autot.

Helsingin Satama haluaa selkeyttää taksipalveluja Olympiaterminaalilla. Toukokuun puolivälin jälkeen terminaalin taksikaista on varattu ainoastaan Taksi Helsingille ja Lähitaksille. Järjestelyllä halutaan varmistaa laivamatkustajille laadukkaat, luotettavat ja turvalliset taksiliikenteen jatkoyhteydet terminaalilta.

Parempi matkustajakokemus turvallisten taksien myötä

Helsingin Satama on ennalta sopinut sopimustaksikumppaniensa kanssa palvelun laatutasosta, selkeästä hinnoittelusta ja vähäpäästöisten ajoneuvojen käytöstä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Uudella järjestelyllä saamme huomattavaa selkeyttä taksitoimintaan ja saattoalueeseen. Lopputuloksena odotamme lisääntynyttä turvallisuudentunnetta, parannusta palvelutasoon ja matkustajakokemukseen”, kertoo projektipäällikkönä toimiva Leonard Sannemann Helsingin Satamasta.

Terminaalin taksiliikenteen ohjauspalvelut koordinoi ja toteuttaa teknisesti Taxi Point. Ohjauksella varmistetaan taksipalveluiden toimivuus ja saatavuus.

Ennakkotilatuille takseille erilliset ruudut

Sopimustaksikumppanien lisäksi terminaalille toivotetaan tervetulleeksi ennakkotilatut taksit, joille osoitetaan omat erilliset pysäköintiruudut terminaalin edustalta.

Laadukkaat ja turvalliset jatkoyhteydet laivaterminaalilta ovat Helsingin Sataman mukaan osa hyvää matkustuskokemusta, ja sopimustaksijärjestely on ollut jo useamman vuoden käytössä Länsiterminaali 2:lla sekä Katajanokan terminaalilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kesällä 2024 Helsingin Satama laajentaa sopimustaksikaistat myös Hernesaaren risteilylaiturille.

“Alukset ovat kansainvälisiä risteilijöitä, joten useat matkaajat astuvat ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Haluamme, että heidän ensimmäinen kokemuksensa suomalaisesta palvelutasosta on mahdollisimman hyvä ja turvallinen”, Sannemann kertoo.

Lähde ja kuva: Helsingin Satama

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.