Viron parhaat ravintolat on taas listattu

Viron White Guide -opas 2021 on julkaistu.

Koronaepidemia on ehtinyt jo jättää jälkensä ravintolasektorin toimintaan, paikoin radikaalistikin – osat fine dining -paikoista ovat sulkeneet ovensa pysyvästi tai päättäneet vetäytyä hiljaisen talvisesongin ajaksi ns. stand by -tilaan. Toisaalta eräät arvostetuista keittiömestareista ovat kokeneet hetken juuri oikeaksi kokeilujen tekemiselle. He ovat avanneet aiemmin totuttuun verrattuna hyvinkin uudenlaisilla konsepteilla toimivia ruokailupaikkoja.

Tilanteesta johtuen on myös White Guide -ravintolaopas ottanut käyttöön uuden, maan parhaita ravintoloita joustavasti listaavan tavan. Siinä määrätyn arvostelutason täyttävät uudetkin kohteet voivat kohota keskellä vuotta eli tuomarointikäynnin jälkeen listalle. Sama koskee stand by -tilasta takaisin normaalitoimintaan palautuvia ravintoloita. Uusi joustavuus on nähtävissä vuoden 2021 White Guide -listalla myös siten, että vain kahden ylimmän mestaritason ravintolat on asetettu pisteparemmuusjärjestykseen. Tuomariston mukaan erittäin korkeatasoisia ravintoloita on löydettävissä jo lähes kaikilta Viron seuduilta, joten myös tällä listalla ne on esitelty siksi alueellisesti aakkosjärjestyksessä.

Itä-Viron parhaimmisto eli Franzia (Narva-Jõesuussa), Tulivee (Purtsen huvivenesataman naapurissa) ja Von Taube (Purtsen linnoituksessa) yltävät nekin White Guide -tuomariston silmissä korkeatasoisten ravintoloiden kriteeristötasolle.

Kansainvälinen mestaritaso: (Global Master Level)

 

Mestaritaso:  (Master Level)

 

Erittäin korkeatasoiset (Very Fine Level)
Tallinnassa:

Harjumaalla ja Keski-Virossa:

Länsi-Virossa ja saarilla:

Pärnussa:

Tartossa ja Etelä-Virossa:

*) uusi tulokas listalla

Lisää tietoa tuomarointiperusteista sekä 50 muun korkeatasoisen ja suositeltavan virolaisravintolan nimet löydät White Guiden kotisivuilta.

 

 

Lähde: VisitEstonia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X