Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Visit Sweden kutsuu lumottuun metsään

Visit Sweden on tehnyt tarinallisen videon luomoavasta ruotsalaisesta metsästä, jolla se houkuttelee ulkomaalaisia lähtemään jännittävään ja yllätykselliseen metsään.

Ruotsalaiset ovat vuosisatojen ajan kertoneet tarinoita metsässä tapahtuvista yliluonnollisista näyistä. Niittyjen yli pyyhkäisevä sumu merkitsi tanssivia keijuja, ja jylisevä puro oli naisia ja lapsia veteen houkutteleva näkki. On syntynyt rikas mytologinen maailma, jossa esiintyy peikkoja ja metsänneitoja.

John Ajvide Lindqvistin Visit Swedenille tekemä äänitarina herättää Ruotsin rikkaan kansanperinteen eloon. ”Kauhukirjailijana mielikuvitukseni alkaa laukata heti, kun näen metsään astuessani edes vilauksen kiven pimeästä puolesta tai puun pahkoista. Luonto näyttää heräävän eloon ja houkuttelee luokseen”, Lindqvist kertoo. Äänitarina herättää myyttisen luonnon eloon viettelemällä kuulijoita yhä syvemmälle metsään. Tarinan kertoja kutsuu kuuntelijat seuraamaan hahmoa, joka kohtaa lumoavan metsänneidon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarkasteltaessa mitä matkailijat etsivät lomaa suunnitellessaan, monilla on halu löytää jotain uutta. Haluamme innostaa maailmaa tulemaan kokemaan jotain aivan erilaista”, sanoo Visit Swedenin markkinointijohtaja Nils Persson.

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Visit Swedenin verkkosivuilla löytyy tietoa ruotsalaisen kansanperinteen erilaisista mytologisista olennoista.

Lähde: Visit Sweden

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.