Hyppää sisältöön
Majakkapaviljnki, Vääksy. Vuoden vierasvenesatama 2024.
· Ikkunapaikka

Vuoden vierasvenesatamat 2024: Suomenlinna ja Majakkapaviljonki

Vuoden vierasvenesatama -äänestyksen voittajiksi valittiin Suomenlinna Helsingin edustalla sekä Majakkapaviljonki Vääksyssä.

Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Aänestyksessä annettiin kaikkiaan noin 5 200 ääntä, joista rannikolle 3 200 ja sisävesien satamille 2 000 ääntä.

Voittoäänet jakautuivat rannikolla 134:n ja sisävesillä 60 sataman kesken. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa rannikolla 170 ja sisävesillä 80. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä aikaisemmin äänestyksessä menestyneet vieraslaiturit. Voittajiksi valittiin voittajiksi Suomenlinna Helsingin edustalla sekä Majakkapaviljonki Vääksyssä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomenlinnan vierasvenesatama

Suomenlinna sijaitsee Helsingin edustalla noin 15 minuutin lauttamatkan päässä Helsingin keskustasta.

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde, ja vierassatama sijaitsee aivan linnoituksen sydämessä. Äänestäjien palautteessa korostuvat upea historiallinen ympäristö, kansainvälinen tunnelma, ystävällinen henkilökunta ja erinomaiset ravintolapalvelut.

“Suomenlinnan vierassatama Satamabistro Valimon yhteydessä tarjoaa veneilijöille kaikki perinteiset satamapalvelut. Lisäksi saunat lämpiävät yöpyville vierassataman asiakkaille päivittäin vapusta pitkälle syyskuuhun. Paras paikka nauttia Helsingin saariston merellisistä näkymistä ja hyvästä itse tehdystä ruoasta löytyy Valimon isolta terassilta. Kiitos yhteistyökumppaneille, meidän loistavalle henkilökunnallemme, ystäville sekä Suomenlinnan Hoitokunnalle tämän palkinnon mahdollistamisesta”, sanoo satamayrittäjä Tony Liljeström.

Vääksyn Majakkapaviljonki

Majakkapaviljongin vierasvenesatama sijaitsee Etelä-Päijänteellä, Vääksyn kanavan suulla. Kiitosta saavat erityisesti kaunis sijainti, ystävällinen henkilökunta sekä hyvät ja monipuoliset palvelut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Majakkapaviljonki on tukikohta Vääksyn kanavan tuntumassa. Vierasvenesatamaan on helppoa saapua. Asikkalan kunta on panostanut uusiin laitureihin sekä hyviin parkkipaikkoihin, kunta on edistänyt muutenkin sataman kehittymistä Vuoden vierasvenesatamaksi 2024. Salaisuutemme on sitkeä ja pitkäjänteinen yrittäjyys. Yrityksen kehittämisessä kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden toiveita. Välitön asiakaspalvelu on voimavara myös yrittäjän jaksamiselle”, kertoo satamayrittäjä Virpi Vavuli.

Kunniamaininnat

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Örö ja Bodö sekä Järvi-Suomesta Luhanka, Reeti ja Kuhmoinen, Sahanranta.

Lähde ja kuva: Messukeskus

Ikkunapaikka
Ikkunapaikka

Uutisvinkit ja palaute Ikkunapaikan toimitukselle: mail@ikkunapaikka.fi.