Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tallink vaihtaa Helsinki-Riika-reitille pienemmän aluksen

Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan yhtiön Baltic Queen laivalla 16.9.2020 alkaen.

“Meidän on valitettavasti tehtävä tämä vaikea päätos Suomen lipun alla seilaavan Silja Serenaden osalta, koska Helsinki-Riika-reitin operointi näin isolla laivalla ei ole taloudellisesti kannattavaa nyt, kun kesäsesonki on päättynyt ja matkustajamäärät ovat romahtaneet“, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Tämän hetken matkustajamäärät ja -ennusteet osoittavat, että voimme operoida reittiä tehokkaammin pienemmällä laivalla, silti mahdollistaen matkustajille riittävien turvavälien pitämisen.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme erittäin pahoillamme tästä päätöksestä, erityisesti siksi, että se tarkoittaa Silja Serenaden pysäyttämistä satamaan ja miehistön lomautuksia. Meillä ei ole kuitenkaan mahdollisuutta operoida tällä laivalla mitään reittiä taloudellisesti kannattavasti nykyisten matkustusrajoitusten puitteissa ja ilman valtion tukea. Haluamme kuitenkin kiittää Suomen, Ruotsin ja Viron merenkulun ammattiliittoja yhteistyöstä ja ymmärryksestä tämän kriisin aikana”, Nõgene jatkaa.

Tästä muutoksesta johtuen yhtiön laiva Victoria I siirtyy operoimaan Tallinna-Tukholma ja Riika-Tukholma-reitelle 6.9.2020 alkaen.

Tallink on myös päättänyt keskeyttää Silja Symphonyn, Romantikan ja Isabellen operoinnin. Silja Symphonyn ja Romantikan liikennöinti keskeytetään lokakuun alussa ja Isabellen 1.9.2020 alkaen aina maaliskuun 2021 loppuun asti, ellei toisin ilmoiteta.

Tallinkin ja Silja Linen laivat Helsinki-Tallinna, Turku-Ahvenanmaa-Tukholma, Vuosaari-Muuga ja Paldiski-Kapellskär -reiteillä jatkavat liikennöintiä normaaliin tapaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Riian matkoja voi edelleen varata normaaliin tapaan ja jo tehdyt varaukset siirretään Baltic Queenille. Tallink Silja on yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiin mahdollisimman pian.

 

Lähde: TallinkSilja

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.