Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

IATA perää järkeä koronatestauksiin

IATA on ilmaissut huolensa kalliista korotestauksista ja niiden tarpeellisuudesta matkustuksessa.

IATAN mukaan testausta tulisi vaatia vaan, kun niille on todellinen tarve. Britannian terveysviranomaisten mukaan Britteihin saapuneille matkustajille tehtiin neljän kuukauden aikana 1,37 miljoonaa koronatestiä. Vain yhdellä prosentilla testitulos oli positiivinen.
Samaan aikaan Briteissä todettiin kolmikertainen määrä positiivisia testituloksia.

IATA perääkin hallituksilta järkeä testauksiin ja esittää, että nopeat ja edulliset antigeenitestit hyväksyttäisiin maahan tulon ehtona. Mikäli niiden tulos on positiivinen, vahvistuksen voisi suorittaa kalliimmalla PCR-testillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

IATA esittää myös, että WHO:n suosituksen mukaisesti kaksi rokotusta saaneita ei enää testattaisi.

IATAn pääjohtajan Willie Walshin mukaan on lisäksi käsittämätöntä, että kalliiden testien hintojen päälle lisätään vielä alv.

Nopeat antigeenitestit maksavat vain kymmenisen euroa, kun PCR-testeistä saa Suomessakin joissakin paikoissa pulittaa 100-200 euroa.

Willie Walshin mukaan hallitusten on tehtävä kaikkensa, jotta turvallinen matkailu saadaan taas käynnistettyä. Matkailu työllistää maailmanlaajuisesti 46 miljoonaa ihmisistä, joista monet ovat olleet toimettomina aivan liian pitkään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: IATA

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.