Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Abu Dhabin uusi terminaali avataan marraskuussa

Abu Dhabin lentokentällä avataan marraskuussa uusi huipputeknologinen terminaali.

Terminaalissa on useita biometrisiä järjestelmiä, jotka “tarjoavat matkustajille mahdollisuuden nauttia digitalisoidusta matkasta mukavasti aina lentoa edeltävästä vaiheesta lähtöportille asti. Liikkumista kentällä helpottavat itsepalvelukioskit, virtaviivaistetut turvatarkastuspisteet ja huipputekniset matkatavaroiden käsittelyjärjestelmät”.

Kun uusi terminaali on otettu käyttöön, lentokenttä pystyy vastaanottamaan 45 miljoonaa matkustajaa vuodessa, käsittelemään 11 000 matkustajaa tunnissa ja operoimaan 79 lentokonetta kerrallaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Terminaalissa on monia palveluja, kuten ylellisiä loungeja ja spa-tiloja, joissa matkustajat voivat levätä ja virkistäytyä ennen lentojaan tai niiden jälkeen. Terminaalissa on 163 vähittäismyyntipistettä sekä ruoka- ja juomapistettä, jotka vastaavat monenlaisiin makuihin ja mieltymyksiin.

Terminaalin arkkitehtuuri on voittanut kansainvälisiä suunnittelupalkintoja, ja se on uusi arkkitehtoninen maamerkki Abu Dhabin kaupunkikuvassa. Rakennuksen lasinen ulkokuori, jossa yhdistyvät moderni, kevyt estetiikka ja toiminnallisuus, maksimoi luonnonvalon ja luo samalla monumentaalisen kaupunkitilan terminaalin sisälle. Rakennuksessa on energiatehokas valaistus, edistykselliset lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmät (HVAC), ja sen rakentamisessa on käytetty kestäviä materiaaleja. Terminaalin parkkipaikan katolla oleva täysin integroitu aurinkosähköjärjestelmä tuottaa tällä hetkellä sähköä kolmen megawatin (MW) aurinkosähkövoimalaan, joka säästää lähes 5 300 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

 

Lähde: Abu Dhabi International Airport

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.