Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Aeroflotin koneiden viihdekanavat pimenivät  

Aeroflot on ilmoittanut, että se ei enää tarjoa viihdettä lennon aikana.

Syyksi se on ilmoittanut pakotteet, jonka vuoksi ulkomaiset yritykset lopettivat suoratoistopalvelujen tarjoamisen.

Lentoyhtiö kuitenkin sanoi, että häiriö oli vain väliaikainen. Yhtiön mukaan nyt on hyvä tilaisuus ottaa lentojen ajan digivapaata aikaa ja  ottaa vaikka päiväunet tai lukea kirjaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhtiö kertoi etsivänsä nyt venäläistä ratkaisua  viihdetarjontaan.

Viimeisimpien lukujen mukaan Venäjän lentoliikenne väheni lokakuussa 25 prosenttia edellisvuodesta. Valtion tilastopalvelun Rosstatin mukaan venäläiset lentoyhtiöt kuljettivat lokakuussa 8,25 miljoonaa matkustajaa, ja koko vuoden aikana yhteensä 81 miljoonaa.

Venäjän lentoliikenne laski 8,2 prosenttia vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana viime vuoteen verrattuna, ja kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana määrä on 14,3 prosenttia pienempi kuin vuoden 2021 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana. Kovimmin kärsinyt lentoyhtiö on Aeroflot, joka on kuljettanut vuoden 2022 kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana miljoona matkustajaa vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.