Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ahvenanmaalla jo 11 Blue Flag –vierasvenesatamaa

Ahvenanmaalaiset vierasvenesatamat ovat investoineet viime vuosina satoja tuhansia euroja uudistustöihin, joilla parannetaan satamien palveluja ja ympäristöystävällisyyttä.

Jotta sininen lippu voidaan nostaa salkoon, pitää vierasvenesatamien täyttää tiukat kriteerit, muun muassa ympäristöasioiden hallinnassa, ympäristötiedossa ja veden laadussa.

Hakemus pitää hyväksyttää paikallisella ja kansainvälisellä lautakunnalla. Kansainväliseen lautakuntaan kuuluu esimerkiksi YK: n ympäristöohjelman, Unescon ja World Tourism Organization edustajia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tuntuu todella hyvältä että meille on myönnetty Blue Flag-sertifikaatti. Olemme panostaneet ympäristöystävällisyyteen ja Blue Flag tukee työtämme kestävän kehityksen parissa”, sanoo Eva Nordlund, joka vastaa hotelli Gullvivanin vierasvenesatamasta Brändössä.

Hotelli Gullvivanin vierasvenesataman lisäksi sertifikaatti myönnettiin tänä keväänä Hamnsundetin, Havsviddenin, Jurmon, Kumlingen ja Rödhamnin vierasvenesatamille. Viime vuonna Ahvenanmaa sai viisi Blue Flag -vierasvenesatamaa, ja näille satamille myönnettiin sertifikaatti tänäkin vuonna.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Kansainvälisellä tasolla on harvinaista että yhdelletoista vierasvenesatamalle myönnetään sertifikaatit näin lyhyessä ajassa. Kansainvälinen Blue Flag on kiittänyt meitä määrätietoisesta työstä, joka näkyy nyt hienoina tuloksina”, kertoo Visit Ålandin ohjelmavastaava Emma Lundberg.

 

 

Lähde: Visit Åland

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.