Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ahvenanmaan liikenteeseen sähkölentokoneita

Ruotsalainen sähkölentokonevalmistaja Heart Aerospace ja Ahvenanmaan maakuntahallitus ovat ilmoittaneet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on tutkia Heartin sähkökäyttöisen ES-30-aluelentokoneen käyttöä Ahvenanmaan kestävien lentoliikennepalvelujen kehittämisessä.

Maarianhamina sijaitsee alle 150 kilometrin päässä Tukholmasta ja Turusta ja alle 300 kilometrin päässä Helsingistä ja Tampereesta, mikä tekee siitä ihanteellisen alueen Heart Aerospacen ES-30:lle.

“Tämä on merkittävä askel ES-30:n kehityksessä, sillä nyt voimme keskittyä Maarianhaminasta lähtevän nollapäästöisen lentotoiminnan toimintainfrastruktuuriin rakentamiseen. Odotamme innolla yhteistyötä Ahvenanmaan maakunnan hallituksen kanssa tämän toteuttamiseksi”, sanoi Heart Aerospacen kaupallinen johtaja Simon Newitt.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heart Aerospace kehittää sähkökäyttöistä alueellista lentokonetta, jonka normaali matkustajapaikkamäärä on 30. Lentokoneen voimanlähteenä ovat akkujen avulla toimivat sähkömoottorit. ES-30:n täysin sähkökäyttöisen, päästöttömän lentokoneen toimintasäde on 200 kilometriä, parhaimmillaan toimintasädettä voi pidentää 400 kilometriin 30 matkustajalla ja jopa 800 kilometriin 25 matkustajalla.

“Ahvenanmaan väestökehitys on ollut myönteistä viimeisten 50 vuoden ajan, ja se kasvaa edelleen joka vuosi. Saariyhteisönä lentoyhteydet ovat meille elintärkeitä, mutta niin on myös ympäristömme. Siksi hiljaiset, päästöttömät sähkölennot kiinnostavat meitä suuresti”, Ahvenanmaan kauppa- ja teollisuusministeri Fredrik Karlström sanoo.

Ahvenanmaalta on nykyään kolme lentoyhteyttä Maarianhaminasta Tukholmaan Ruotsiin sekä Turkuun ja Helsinkiin.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Heart Aerospace

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.