Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Tänä viikonloppuna: Ainutlaatuisia Helsinki-kierroksia livenä ja verkossa

Open House Helsinki järjestetään 7.–9.5. Ohjelma koostuu mielenkiintoisten arkkitehtuurikohteiden video-esittelyistä, arkkitehtuurisuunnistuksesta, kiehtoviin ulkotiloihin keskittyvistä kävelykierroksista sekä inspiroivista arkkitehtiklinikoista.

Videoiden välityksellä ovet aukeavat Eliel Saarisen suunnittelemaan Helsingin päärautatieaseman kellotorniin, Jätkäsaaren Vihreistä vihrein -asuinrakennukseen, Yrjö Kukkapuron ateljeehen, Ylen linkkitorniin sekä Roihuvuoren ala-asteelle. Videoesittelyt ovat katsottavissa koko tapahtuman ajan. Osa videoista on englanniksi ja osaan tulee englanninkielinen tekstitys.

Ohjatut kierrokset johdattelevat Töölössä, Vallillassa ja Puu-Käpylässä 1920-luvun Helsinkiin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinnostaviin ulkotiloihin pääsee tutustumaan omatoimisella audiokävelyllä ja ohjatuilla kierroksilla. Arkkitehtuurimuseon kierrokset johdattelevat Töölössä, Vallillassa ja Puu-Käpylässä 1920-luvun Helsinkiin. Maisema-arkkitehtuurisesti mielenkiintoisia kohteita taas esitellään muun muassa Jätkäsaaressa ja Triplan alueella Pasilassa. Omatoimiselle Kallio-kierrokselle pääsee arkkitehti Inari Virkkalan toteuttamalla audiokierroksella, jossa ääniopasteen kautta tutustutaan Kallion asuintalojen julkisiin tiloihin.

Arkkitehtuurisuunnistus ja arkkitehtiklinikat uusia ohjelmasisältöjä

Omatoimisen mahdollisuuden arkkitehtuurin kokemiseen tarjoaa myös ensimmäistä kertaa järjestettävä arkkitehtuurisuunnistus. Etelä-Helsingin jugend-helmiä ja modernimpaa arkkitehtuuria sisällään pitävä suunnistusreitti on mahdollista kulkea koko viikonlopun ajan.

Kahdenkeskiseen konsultointiin yhdessä arkkitehdin kanssa on mahdollisuus osallistumalla viikonlopun aikana järjestettäviin arkkitehtiklinikoihin. Klinikoissa on mahdollisuus kysyä neuvoja arjen suunnitteluongelmiin suoraan arkkitehdeiltä. Aiemmilta vuosilta tuttu konsepti toteutetaan nyt etävastaanottoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Digitaaliset sisällöt avaavat ovia myös kansainväliselle kohderyhmälle 

Ohjelma järjestetään koronaturvallisesti ja ohjelma on pääasiassa digitaalista. Kävelykierroksilla noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia. “Tapahtuman järjestäminen tässä tilanteessa oli kuitenkin tärkeää. Tapahtumaa ei haluttu perua tai siirtää toiseen ajankohtaan, vaan toteuttaa mahdollisuuksien mukaan digitaalisesti ja rajoitusten puitteissa”, kertoo tapahtuman tuottaja Moona Tikka.

“Otimme alusta alkaen tavoitteeksi, että toukokuussa tapahtuma järjestetään, oli tilanne mikä tahansa. On suunnaton ilo ja etuoikeus päästä tarjoamaan helsinkiläisille monipuolista arkkitehtuuriohjelmaa pitkän koronatalven päätteeksi. Digitaaliset ja osin englanninkieliset sisällöt laajentavat myös tapahtumamme yleisöä. Ne mahdollistavat helsinkiläisen arkkitehtuurin esittelyn myös valtakunnalliselle ja kansainväliselle kohderyhmälle”, Tikka iloitsee.

Lisätietoa tästä.

 

 

Lähde: Open House Helsinki
Kuva: Kristo Vedenoja 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.