Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Air Baltic lentää Espanjassa jo kahdeksaan kohteeseen

Espanjan turistitoimisto ja Air Baltic kestitsivät matkailuväkeä keväällä Helsingin Soutupaviljongissa herkullisten pintxosten ja espanjalaisten viinien kera. Illan aikana kuultiin viimeisimmät uutiset jännittävästä Baskimaasta ja monille rakkaasta Gran Canariasta, jonne molempiin pääsee airBalticin siivin. Espanjan Suomen-suurlähettiläs Luis Tejada Chacón toivotti suomalaiset tervetulleiksi lomalle iloiseen Espanjaan.

Baskimaa on monelle vielä hieman tuntemattomampi kohde mutta sen suosio kasvaa tasaiseen tahtiin. Ainutlaatuisen identiteetin omaava seutu on täynnä yllätyksiä. Täältä löytyy vuosituhansia vanhaa kulttuuria, jylhää vuoristoa ja ihastuttavia rantapoukamia. Monen mielestä täältä löytyy myös Espanjan paras ruoka.
Kosmopoliittinen Bilbao on kaiken keskus. Entinen harmaa teollisuuskaupunki on pessyt täysin kasvonsa, vanhat tehdashallit ovat uusiokäytössä ja kaupunkikuvaa koristavat modernit rakennukset. Nervió-joen ranta on nykyisin suosittua virkistysaluetta, entiset telakat ja konttivarastot ovat hävinneet. Niin ja sitten on se Guggenheim-museo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Gran Canaria on suomalaisten kestosuosikki

Kanariansaarista kolmanneksi suurin Gran Canaria sijaitsee noin 210 kilometrin päässä Pohjois-Afrikan rannikosta. Saaren pohjoisessa kasvavat sitrushedelmät, banaanit ja viiniköynnökset. Etelässä maisema on aavikkomainen ja sieltä löytyy hiekkarantoja ja -dyynejä, jyrkkiä mereen päättyviä kalliorinteitä ja palmukeitaita. Saaren korkein huippu, Pico de las Nieves, kohoaa 1949 metrin korkeuteen.

Yksi tärkeimmistä syistä matkustaa lomalle Gran Canarialle on aurinko ja lomailu. Sitä tarjoaa Playa del Ingles. Tyylikkäämpi Meloneras on uudempi kohde ja pieni Las Palmas tarjoaa suurkaupungin tunnelmaa, hienon rantapromenadin ja uimarannan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Grand Canarian lisäksi ensi talvena airbaltic lentää suoraan Tampereelta Kanariansaarille.

AirBalticin siivin Espanjaan

AirBaltic lentää yli 70 kohteeseen Baltian maissa, Euroopassa ja Lähi-idässä. Espanjaan airBaltic lentää kahdeksaan kohteeseen, vuonna 2023 uutuutena on Bilbao. Yhtiö liikennöi kaikki lentonsa tehokkaalla Airbus A220-300:lla, joka on tällä hetkellä maailman kaupallisista lentokoneista kaikkein vihrein.

Mukana olivat mm. Iñaki Saenz de la Fuente, Tourism Project Manager, Bilbao, Juan Fernando Suarez Diaz, Nordic and Baltic countries promoter, Gran Canaria, Jan Nyholm, Air Baltic ja Julio Enrique Jiménez, Espanjan matkailutoimisto Helsinki.

Lisätietoja kohteista:

www.visitbiscay.eus

www.grancanaria.com

 

Teppo Viiperi
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.