Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

airBalticin koneisiin nopea, maksuton internet-yhteys

airBaltic  varustaa koko Airbus A220-300 -laivueensa SpaceX:n Starlink- Internet-yhteysjärjestelmällä. Matkustajat voivat käyttää ilmaista ja nopeaa Internet-yhteyttä kaikilla airBalticin lennoilla ilman kirjautumista.

SpaceX:n kehittämä Starlink tarjoaa nopean laajakaistainternetin yli 40 maassa. Se aloitti kaupallisten lentokoneiden palvelemisen viime vuonna. Starlink pystyy toimittamaan lentokoneisiin jopa 350 Mbps:n nopeuden, ja niinkin alhaisella viiveellä kuin 20 ms.

Martin Gauss, airBalticin toimitusjohtaja: “Tämä on historiallinen hetki meille ja alalle kokonaisuudessaan. Pian airBalticista tulee ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka tarjoaa huippunopeat ja rajoittamattomat Internet-yhteydet lennoillaan.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

airBaltic työskentelee SpaceX:n kanssa saadakseen vaaditun täydentävän tyyppitodistuksen (Supplemental Type Certification, STC) ja sen odotetaan aloittavan tuotteen asentamisen koko airBalticin Airbus A220-300 -laivastoon tänä vuonna.

 

Lähde: airBaltic

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.