Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Airbnb-selvitys: Helsingissä korkein varausaste, Rovaniemellä suurimmat tuotot

Tuore selvitys kertoo, kuinka paljon Airbnb- ja Vrbo-majoittajat tienasivat Suomen 282 eri majoituskunnassa vuonna 2023.

Keskimääräinen Airbnb- ja Vrbo-majoitusten päivähinta Suomessa vuonna 2023 oli 117 € yöltä. Aktiivisia majoituskohteita Suomessa oli yhteensä 27 538. Selvitys sisältää kuntakohtaisen vuosituoton, päivähinnan, varausasteen ja kohteiden määrän. Selvityksen on toteuttanyt Etua Oy hyödyntäen AirDna:n dataa.

Lapin majoitustoiminta tuottoisinta

Maakunnista vertailun voittaja oli selkeästi Lappi. Lapin kuntia oli kahdeksan parhaan varausasteen omaavan kunnan joukossa peräti viisi ja viiden tuottoisimman majoituskunnan joukossa kolme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingissä oli Suomen suurin varausaste, 61 %. Se oli ainoa majoituskunta Suomessa, jossa varausaste oli yli 60 %. Majoituskohteiden kysynnän odotetaan kasvavan keväällä, mutta Airdna:n tutkimusanalyytikko Linda Rollinsin mukaan tämä ei välttämättä tule näkymään nousuna kevään 2024 varausasteissa.

Rovaniemi oli Suomen parhaiten tuottava majoituskunta vuonna 2023. Airbnb- ja Vrbo-majoittajien mediaanivuosituotto Rovaniemellä oli 48 900 €. Viisi tuottavinta majoituskuntaa sijoittuvat kaikki Lappiin ja Päijät-Hämeeseen. Pienimmät majoitustuotot löytyivät Kauhajoelta, jossa majoittaja tienasi 7 200 €.

Suomen kalleimmat päivähinnat löytyvät tuottoisimpia majoitusmaakuntia mukaillen Päijät-Hämeestä ja Lapista. Suomen toiseksi ja kolmanneksi tuottoisimmat kunnat, Hollola ja Sysmä, olivat Suomen kalleimmat. Hollolan keskimääräinen päivähinta erottuu selkeästi kalleimpana, 281,9 € per päivä.

Eniten kohteita Helsingissä – tarjonta kasvaa jatkuvasti

Eniten aktiivisia majoituskohteita (yli 4 200) oli Helsingissä. Uusimaa oli muutenkin listalla vahvasti edustettuna, mikä ei ole iso yllätys, sillä se on Suomen väkirikkain maakunta ja omaa maan suurimman väestöntiheyden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AirDna:n mukaan tarjonta on kasvanut Suomessa nopeasti viimeisen vuoden aikana. Marraskuussa tarjolla olevat yöpymisvuorokaudet lisääntyivät Suomessa 20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tyypillisesti hitaan talvikauden odotetaan olevan normaalia aktiivisempi vuonna 2024.

Suurimmat vuosituotot majoituskunnittain vuonna 2023

Kunta Vuosituotto € (mediaani)  Maakunta
Rovaniemi 48 900 € Lappi
Hollola 45 800 € Päijät-Häme
Sysmä 43 100 € Päijät-Häme
Kittilä 41 700 € Lappi
Utsjoki 39 400 € Lappi
Loppi 39 000 € Kanta-Häme
Pyhtää 37 600 € Kymenlaakso
Asikkala 35 500 € Päijät-Häme
Salo 35 100 € Varsinais-Suomi
Pälkäne 34 900 € Pirkanmaa

 

Kaikki tutkimuksen tiedot ja kuntakohtaisen vertailun koko maasta löydät täältä: Näin majoittajat tienasivat 2023

Lähde: Etua Oy
Kuva: Istockphoto

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.