Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Airbus ja Neste yhteistyöhön

Airbus ja Neste ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen edistääkseen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantoa ja käyttöönottoa. Yhtiöillä on yhteinen visio, jossa uusiutuva lentopolttoaine on avainasemassa lentomatkustuksen kasvihuonepäästöjen vähentämisessä. Yhteistyön tavoitteena on kiihdyttää uusiutuvan polttoaineen käyttöönottoa ilmailussa.

Nesteen ja Airbusin mukaan uusiutuvan polttoaineen käytön kasvulle yksi suurimmista haasteista on tuotannon lisääminen. Uusi yhteistyö keskittyy uusiutuvan lentopolttoaineen tekniseen kehittämiseen, polttoaineiden hyväksymiseen, nykyisten ja tulevien tuotantotekniikoiden testaukseen sekä sen selvittämiseen, miten pelkästään uusiutuvan lentopolttoaineen käyttö (100 % SAF) voidaan mahdollistaa.

“Uusiutuva lentopolttoaine on yksi ilmailun lupaavimmista hiilipäästöjen vähennysratkaisuista, ja sitä voidaan käyttää sekä nykyisissä että tulevissa lentokalustoissa. Kaikki Airbusin lentokoneet on jo sertifioitu niin, että niiden polttoaineesta voi jo olla puolet uusiutuvaa lentopolttoainetta”, sanoo Julie Kitcher, Airbusin viestintäjohtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Airbus ja Neste ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä ECLIF3-tutkimushankkeessa (Emission and Climate Impact of Alternative Fuels) yhdessä saksalaisen DLR-tutkimuslaitoksen kanssa. Uuden aiesopimuksen mukaisesti Airbus ja Neste jatkavat yhteistyötään teknisten kysymysten ratkaisemiseksi, jotta 100-prosenttisen uusiutuvan lentopolttoaineen sertifiointi käy mahdolliseksi.

Uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöönotossa koko ekosysteemillä on tärkeä rooli. Teknisten kysymysten lisäksi Neste ja Airbus tutkivat myös käytännön tason hanke- ja liiketoimintamahdollisuuksia lentoyhtiöiden ja muiden sidosryhmien kanssa ympäri maailmaa.

 

Lähde: Neste

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.