Hyppää sisältöön
· Leena

Åke Lahtinen on poissa

SMALin edeltäjän Suomen Matkatoimistoyhdistyksen (SMY) pitkäaikainen pääsihteeri (1979-1993), SMALin ensimmäinen toimitusjohtaja ja liiton kunniajäsen Åke Lahtinen on poissa.
Hän nukkui pois perjantaina 15.2.2019 pitkällisen sairauden uuvuttamana. Hän oli kuollessaan 89-vuotias. Hän olisi täyttänyt 90 vuotta heinäkuussa.

Ennen SMY:n pääsihteerin-pestiään Åke työskenteli radio- ja lehtitoimittajana sekä matkailualalla muun muassa Matkatoimisto Oy Lomamatkoissa.

Åke oli viimeisen päälle kosmopoliitti ja usean kielen taitaja, joka useilla ulkomaan-matkoillaan haisteli matkailualan trendejä ja toi ideoita kotimaahan muun muassa toimialan tilastoinnin ja viestinnän kehittämiseen. Yksi hänen tärkeistä missioistaan oli matkailualan vuosittaisen messutapahtuman järjestäminen Suomessa. Åke Lahtinen olikin merkittävin henkilö matkailumessujen käynnistämisessä Suomessa 1980-luvun alussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Åke Lahtinen oli laajan yleissivistyksen omaava ja diplomaattinen johtaja, jonka herrasmiehen olemus ja käytös jäävät meille Åken tunteneille varmasti päällimmäisenä mieleen.

SMAL ottaa osaa Kaarina-puolison ja Åken muun lähipiirin suruun.

Heli Mäki-Fränti
Toimitusjohtaja
Suomen matkatoimistoalan liitto ry SMAL

Leena