Hyppää sisältöön
· Leena

Alaska Airlines ja Virgin America lopullisesti yhteen

Alaska Airlines osti Virgin American joulukuussa 2016. Parin vuoden ajan asiakkaat ovat pystyneet ostamaan lipun jommallekummalle yhtiölle.

25.4. alkaen käytössä on ainoastaan Alaska Airlinesin varausjärjestelmä ja Alaska Airlinesin lennonnumerot. Edellisenä yönä Virgin American operoimilla 29 lentokentällä kyltit vaihdetaan Alaska Airlinesin kylteiksi. Myös nettisivut, appsit ja call centerit muuttuvat Alaska Airlinesin alle.

Yhdysvalloissa matkustajat ovat varautuneet myöhästyksiin ja epäselvyyksiin, mutta Alaska Airlines on sanonut ottaneensa oppia niitä virheistä, joita mm. United Airlinesin ja Continentalin sekä US Airwaysin ja America Westin yhdistymisessä tehtiin väärin. Yhtiö on mm. ohjannut Virgin American sivustolta tehdyt varaukset jo kuukausia omaan varausjärjestelmäänsä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka lennonnumerot muuttuvat Alaska Airlinesiksi 25.4., kestää aikansa ennen kuin Virgin American väreihin maalatut koneet häviävät taivaalta.

Mm.Finnairilla ja Icelandairilla on code share -yhteistyötä monilla Alaska Airlinesin reiteillä, joten myös suomalaiset matkustajat saattavat lentää vielä Virgin American -väreihin maalatuilla koneilla.

Leena