Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Alaska Airlinesista oneworldin jäsen

Alaska Airlines liittyi eilen virallisesti oneworldin täysjäseneksi.

Juhlatilaisuus järjestettiin virtuaalisesti ja sen aikana muiden oneworld-kumppaneiden johtajat ympäri maailmaa lähettivät tervehdyksensä uudelle kumppanilleen ja toivottivat sen tervetulleeksi allianssiin, jolla on yli 1000 kohdetta 170 maassa. Mukana tervehtijöiden joukossa oli myös Finnairin Topi Manner.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Seattlessa kotikenttäänsä pitävästä Alaska Airlinesista tuli onworldin 14. täysjäsen. ”Liittyminen oneworldiin tarkoittaa, että olemme maailman parhaiden lentoyhtiöiden kanssa yhtä perhettä”, hehkutti Alaska Airlinesin CEO Ben Minicucci. ”Meillä on nyt fantastinen maailmanlaajuinen verkosto, joka tarjoaa asiakkaillemme saumatonta matkustusta ympäri maailman.”

Liittyminen oneworldin jäseneksi tarkoittaa myös sitä, että yhtiön kanta-asiakkaat saavat pisteitä kaikkien muidenkin allianssissa olevien lentoyhtiöiden lennoilta, kuin myös sitä, että Finnairin kanta-asiakkaat saavat pisteitä Alaska Airlinesin lennoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

89-vuotias Alaska Airlines lentää 120 kohteeseen Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa ja Costa Ricassa.

Oneworld yhtiöitä ovat nyt Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian, S7 Airlines ja SriLankan Airlines.

 

Video tilaisuudesta on nähtävissä tästä.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.