Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Alexander Stubb visioi Euroopan uuden suunnan__ Nordic Business Travel Summit (online) ensi kertaa avoinna kaikille

Pohjoismaiset liikematkayhdistykset järjestävät vuosittain erinomaisen Nordic Business Travel Summitin, joka pureutuu liikematkustuksen ajankohtaisiin aiheisiin. Tilaisuus on normaalisti ainoastaan yhdistysten jäsenille, mutta tänä vuonna se on poikkeuksellisesti avoin kaikille. Tilaisuus järjestetään verkossa tiistaina ja keskiviikkona 23. ja 24. maaliskuuta.

Neljän liikematkayhdistyksen yhteinen suurponnistus Nordic Business Travel Summit järjestetään tänä vuonna virtuaalisena. Jo 13. kerran toteutettavasta liikematkapalvelujen ostajien ja tarjoajien kokoontumisesta on muodostunut Pohjoismaiden tärkein yritysmatkustukseen keskittyvä tapahtuma, joka kerää monisatapäisen osallistujajoukon toimialan ajankohtaisten puheenaiheiden ääreen.

”Alun perin Tukholmassa maaliskuussa 2020 järjestettäväksi suunniteltu NBTS jouduttiin pandemian vuoksi siirtämään vuodella. Tarkoituksemme oli toteuttaa tänä vuonna hybriditapahtuma, mutta matkustus- ja kokoontumisrajoitusten yhä tiukennuttua suunnitelmat muuttuivat vielä kertaalleen. Nyt ohjelma viedään läpi NBTS Studiosta käsin ja on osallistujan itsensä päätettävissä, missä kuuntelee päälavapuheenvuorot ja eri aihealueiden tietoiskut. Liikematkayhdistysten sydämen asia on verkottuminen, ja myös osallistujien keskinäiseen yhteydenpitoon panostetaan tapahtuman kestäessä”, kertoo FBTA:n toiminnanjohtaja Sari Viljamaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Monet yhdistystemme tapahtumista on suunnattu vain jäsenkunnalle, mutta 23. – 24.3. järjestettävään Summitiin ovat myös muut kuin DBTA:n, FBTA:n, NBTA:n ja SBTA:n jäsenet lämpimästi tervetulleita”, jatkaa Viljamaa. ”Suurin osa NBTS-osallistujista tulee Pohjoismaista, mutta mukana on vuosi vuodelta kasvava joukko myös kansainvälisiä alan toimijoita, niin ostajia kuin palveluntarjoajiakin”.

Päälavan puheenvuoroista kiinnostusta herättää erityisesti Alexander Stubbin katsaus Pohjoismaiden asemaan Brexit-ajan Euroopassa, ja maailmanpolitiikassa laajemminkin. Luvassa on myös mm. kolmen startup-yrityksen pecha kucha -muotoiset, epäilemättä eloisat esitykset ratkaisuiksi liikematkustuksen kestävään kehitykseen. Kahdelle päivälle jaetuissa valinnaisissa tietoiskuissa pureudutaan matkahallinnon käytännön tekemiseen ja pandemian jälkeiseen matkustuksen uudelleenkäynnistämiseen.

”Liikematkustus, kokoukset ja tapahtumat ovat ehkä nyt syväjäässä, mutta yrityksissä paine päästä uudelleen liikkeelle kasvaa. Nyt on hyvä hetki päivittää tietonsa, ja Nordic Business Travel Summit tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden”, päättää Viljamaa.

Lisätiedot: Nordic Business Travel Summit

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksipäiväisen summitin hinta jäsenille n. 267 euroa (SEK 2 575)  ja ei-jäsenille n. 378 euroa (SEK 3 645)

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.