Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

American Airlines luopuu ensimmäisestä luokasta kansainvälisillä lennoilla

Finnairin oneworld kumppani American Airlines (AA) luopuu kansainvälisten lentojen ensimmäisestä luokasta vuoteen 2024 mennessä.

Yhtiö seuraa päätöksellään kilpailijoitaan Delta Air Linesia (DL) ja United Airlinesia (UA), jotka ovat luopuneet ensimmäisestä luokasta kansainvälisillä lennoilla jo vuonna 1998 ja vuonna 2016.

Ensimmäisen luokan sijaan American Airlines laajentaa bisnesluokkaansa, joka yhtiön mukaan vastaa paremmin asiakkaiden kysyntää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Premium Economy -luokan kysyntä on kasvanut jatkuvasti.

American Airlines laajentaa myös pitkänmatkan premium-kapasiteettiaan lisäämällä premium economy -paikkoja kansainvälisiin lentoihinsa.

American Airlines on tarjonnut ensimmäisen luokan tuotettaan 20 Boeing 777-300ER- ja Airbus 321T -koneessa. Molemmat konetyypit uusitaan ja ensimmäisen luokan tilalle tulee uusi bisnesluokan matkustamo.

American Airlinesin kaupallinen johtaja Vasu Raja huomautti kuitenkin, että lentoyhtiö luopuu ensimmäisestä luokastaan vain kaukoliikenteessä. Lähes kaikissa American Airlinesin kapearunkoisissa lentokoneissa on jatkossakin ensimmäinen luokka koneen etuosassa.

Ensimmäisen luokan poiston myötä bisnes- ja premium economy -luokkien istumapaikkojen määrä kasvaa 45 prosenttia vuoteen 2026 mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Simple Flying

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.