Hyppää sisältöön
· Leena

Amerikkalaisille ESTAn vastine Eurooppaan

Matka Eurooppaan mutkistuu hieman, kun vuodesta 2021 mm. amerikkalaiset tarvitsevat Eurooppaan matkustaessaan matkustusluvan.

ETIAS, eli European Travel Information and Authorization System:n tarkoituksena on tehostaa turvallisuustarkastuksia niiden matkustajien osalta, joilla on oikeus tulla EU:n alueelle ilman viisumia. Tämä oikeus koskee tätä nykyä yli 60 maan kansalaisia, mm- yhdysvaltalaisia.
Katso täydellinen luettelo maista, joiden kansalaiset tarvitsevat ETIASin.

Nykyisin mm. yhdysvaltalaiset voivat saapua Eurooppaan enintään 90 vuorokauden matkalle ilman minkäänlaista matkustuslupaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ETIASin tarkoituksena on selvittää Schengen-alueelle saapuvien, viisumipakosta vapautettujen matkustajien osalta mahdolliset turvallisuuteen tai laittomaan maahanmuuttoon liittyvät riskit.

ETIAS täytetään verkossa ja siinä kysytään henkilö- ja passitiedot sekä tiedot anojan terveydentilasta, rikosrekisteristä sekä edellisistä matkoista Eurooppaan.

Järjestelmä tarkistaa hakijan tiedot ja mikäli esteitä ei ole, ETIAS myönnetään parissa minuutissa.

ETIAS tulee maksamaan 7 euroa yli 18-vuotiailta hakijoilta. Lupa on voimassa kolme vuotta ja sillä voi tehdä useampia matkoja Eurooppaan. Maksimioleskeluaika on 90 vuorokautta 180 vuorokauden sisällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue Eu:n tiedote tästä.

 

Leena