Anne-Marjut Väänänen Olympian toimitusjohtajaksi. Palermaa jättää yhtiön.

Olympia Kaukomatkatoimiston pitkäaikainen toimitusjohtaja Matti Palermaa jättää yhtiön toimitusjohtajan tehtävät.

”Olen ollut Olympialla 33 vuotta, ja jo jonkin aikaa miettinyt elämänmuutosta”, Palermaa taustoittaa lähtöään. ”On ollut aivan mahtavaa elää ja kokea keskisuuren perheyrityksen vaiheita ja nähdä matkailualan niin ylä- kuin alamäkiäkin. Onneksi niitä hienoja hetkiä on ollut enemmän.”

Matti Palermaa aloitti Olympiassa 33 vuotta sitten matkanjohtajana. Yhdeksän vuoden maailmalla kiertämisen jälkeen hän siirtyi toimistolle ensin erikoismatkojen myyntipäälliköksi, sitten markkinointipäälliköksi ja varatoimitusjohtajaksi.  Vuonna 2008 Palermaa nimitettiin yhtiön ensimmäiseksi perheen ulkopuoliseksi toimitusjohtajaksi.

Palermaa on toiminut aktiivisesti asiantuntijatehtävissä myös Suomen matkatoimistoalanliitossa. Hän on istunut SMALin hallituksessa ja matkanjärjestäjäryhmän johtokunnassa sekä kahdeksan vuotta SMALin edustajana kuluttajariitalautakunnassa.

”Olin jo jonkin aikaa suunnitellut jäävänä lähitulevaisuudessa ”vapaaherraksi”, mutta tämän hektisen ja raskaan parin viime kuukauden aikana lähtöpäätös aikaistui. Olympiassa käytiin juuri yrityksen ensimmäiset YT:t koko sen lähes 70-vuotisen historian aikana, ja ajattelin, että tässä samassa rytäkässä on hyvä aika päästää uusi toimitusjohtaja ruoriin”, Palermaa kertoo. ”Tähän ei siis liittynyt mitään dramatiikkaa”, hän selventää.
“Toimiala tulee edelleen säilymään rakkaana mielessä ja tulen seuraamaan sitä suurella sydämellä jatkossakin”, päättää Matti Palermaa.

Palermaa jättää tehtävänsä heinäkuun lopulla.

 

Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.6.2020 alkaen Anne-Marjut Väänänen.

 

Anne-Marjut Väänänen on toiminut viimeksi Olympia Kaukomatkatoimiston myynti- ja markkinointijohtajana sekä johtoryhmän jäsenenä. Aikaisemmin Väänänen on toiminut Travellinkin ja FCM Travel Solutionsin maajohtajana. Väänänen on myös Suomen matkailualan liiton SMAL ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Historian suurin haaste

”Olemme hyvin iloisia ja helpottuneita, että saimme kotiutettua ripeästi kaikki matkustajamme ja henkilökuntamme maailmalta kotiin. Ihmisten terveys ja vastuullinen toiminta on tässä tilanteessa kaikkein tärkeintä”, sanoo Anne-Marjut Väänänen.

Olympia Kaukomatkatoimisto on perunut kaikki matkavarauksensa koronakriisin takia 25.6.2020 saakka.

Matkatoimistoala painiskelee historiansa suurimman haasteen parissa. Olympialla uskotaan kuitenkin matkailun tulevaisuuteen kriisin jälkeen. Uusien matkojen tuotanto jatkuu, kun se on jälleen mahdollista, jotta suomalaisilla olisi mahdollisuus toteuttaa unelmansa.

”Ihmisen halu nähdä ja kokea uutta säilyy. Hektisen elämän ja energiaa kuluttavien hetkien vastapainoksi tarvitsemme virkistystä, ilon tunnetta ja voimaannuttavia kokemuksia. Ihmisten eristäytyminen kotikaranteeneihin ja elämää rajoittavat poikkeusolot patoavat matkustustarvetta, joka purkautuu heti, kun matkustaminen on mahdollista turvallisesti ja vastuullisesti. Koronakriisin jälkeen tulee aika, jolloin matkustusunelmat voi jälleen toteuttaa”, uskoo Väänänen.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X