Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Apollomatkat: Black Fridayna rikottiin myyntiennätyksiä

Perjantain Black Friday oli pohjoismaisesti paras myyntipäivä sitten vuoden 2014, kasvua viime vuoteen on yli 40 prosenttia, kerrotaan Apollomatkoilta. Myös Black Week -kampanja rikkoi myyntiennätyksiä, kasvua edelliseen viikkoon verrattuna oli peräti 150 prosenttia.

– Olemme nähneet jo aiemmin, että matkakuume on kohoamassa. Osasimme siis odottaa suurta kiinnostusta tarjouksia kohtaan, mutta emme aavistaneet, että siitä tulisi paras myyntipäivä lähes 10 vuoteen. Lomien myynti ylitti kaikki odotukset, sanoo Satu Kontulainen, Apollomatkojen PR vastaava.

Apollon Black Friday tarjouksena oli kesän 2024 lomia kaksi yhden hinnalla. Tarjouslomia oli tarjolla muun muassa Kreikkaan, Kyprokselle ja Kroatiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkoihin halutaan edelleen panostaa

Hintojen noususta ja ostovoiman heikkenemisestä huolimatta matkojen kysyntä on kasvanut tasaisesti. Apollolla nähdään nyt kasvua erityisesti lapsiperheiden matkoissa. Myös ensi kesän matkoissa on jo havaittavissa selkeää kasvua.

Kontulainen ei ole yllättynyt siitä, että matkustamiseen halutaan panostaa. Norstatin matkanjärjestäjän puolesta tekemässä kyselyssä* yli puolet vastaajista koki, että lomamatkan odotus on tärkeä osa matkaa. Lisäksi reilusti yli 30 prosenttia totesi matkustaminen vahvistavan suhdetta ystäviin ja perheeseen – ja että matkustaminen tekee heidät onnelliseksi.

– Moni kokee, että arjessa juoksemme kilpaa kellon kanssa, eikä aikaa ole koskaan tarpeeksi. Matkustaminen on tärkeä tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa sekä panostaa omaan hyvinvointiin. Siksi yhä useammat satsaavat matkoihin tavaroiden hankkimisen sijaan, hän sanoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Black Friday -kampanjan kysytyimmät kohteet Apollon suomalaisten asiakkaiden keskuudessa:

  1. Kreeta
  2. Rodos
  3. Epiruksen alue
  4. Kypros
  5. Kroatia


*Kyselyn toteutti Norstat Apollon toimeksiannosta elokuussa 2023. Kyselyyn osallistui yli 1000 18-70-vuotiasta vastaajaa Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa.

 

Lähde: Apollomatkat

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.