Hyppää sisältöön
· Leena

Argentiina tähtää Etelä-Amerikan tärkeimmäksi matkailumaaksi

Argentiinalla on kunnianhimoiset tavoitteet matkailun osalta, maa nimittäin aikoo viedä Brasilialta ykköspaikan, ja tähdätä Etelä-Amerikan tärkeimmäksi matkailumaaksi 2019.

Saavuttaakseen tavoitteen, ovat maan viranomaiset julkaisseet listan suunnitelmia kuinka päästä haluttuun ykkössijaan.

Näihin kuuluvat muun muassa kotimaan lentojen määrän tuplaaminen neljässä vuodessa samoin kuin eri lentohintakategorioiden eliminointi samalla kotimaan reitillä.
Kun Argentiina poisti viisumit kiinalaisilta, kasvoi kiinalaisten matkailu tangon maahan peräti 20 prosentilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samoja viisumihelpotuksia on luvassa nyt Intian ja Indonesian kansalaisille.
Tarkoitus on myös luoda laki, joka edesauttaisi jokiristeilyiden markkinoinnissa ja niiden toteuttamisessa. Suunnitelmissa on jokiristeilyjä Paranán, Paraguyan ja Uruguayn- joilla.

Argentiinalaisten tiedotusvälineiden mukaan Niilillä toimivat varustamot etsivät uusia turvallisempia risteilykohteita, ja ovat siksi kiinnostuneita tulemaan Argentiinaan.
Tällä hetkellä 94 prosenttia Argentiinan matkailusta keskittyy pääkaupungin Buenos Airesin ulkopuolelle, ja tähän halutaan osaltaan muutoksia.

Ulkomaalaisten matkailijoiden lisäksi myös argentiinalaisten matkailuun halutaan panostaa niin, että vuoteen 2019 mennessä 65 prosenttia argentiinalaisista tekisi vuodessa vähintään yhden kotimaan matkan.
Vuonna 2015 Brasiliassa vieraili 6,3 miljoonaa kansainvälistä matkailijaa. Argentiinan vastaava lukumäärä oli 5,7 miljoonaa.

Argentiinan tähtäimessä vuodeksi 2019 on 9 miljoonaa kansainvälistä matkailijaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Timo Kauppinen
Leena