Hyppää sisältöön
· Leena

Asunnottomat riesana San Franciscossa

Yhdysvaltain Länsirannikolla, San Franciscossa on noin 6 900 asunnotonta. Se on kuudenneksi eniten koko maassa. Ainoastaan mm. New Yorkissa, Los Angelesissa ja Seatllessa nukkuun useampi asunnoton kadulla.

Koko Yhdysvalloissa kerrotaan olevan yli puoli miljoonaa asunnotonta, ja heidän määränsä kasvoi viime vuonna yhdellä prosentilla – ensimmäistä kertaa yli seitsemään vuoteen.

San Franciscon uusi pormestari, ensimmäistä kertaa nainen ja afroamerikkailainen, London Breed, on päättänyt tehdä asialle jotain.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun turisteja on pyydetty listaamaan kaupungin negatiivisia ilmiöitä, juuri asunnottomat kaduilla nousevat suurimmaksi epäkohdaksi. On katuja, joille turistit eivät uskalla mennä päivälläkään.

Nyt kaupunkiin aiotaan rakentaa lisää yösijoja sekä saada asunnottomat töihin, varsinkin palvelualoille ja eri tehtäviin turismin saralla. CleanSafe365-projektin tarkoitus on tehdä kaupungin kaduista miellyttävämpiä ja turvallisia liikkua.

San Franciscon matkailuviranomaiset ovat tehneet lentolehtisen asunnottomien tilanteesta kaupungissa. Sitä jaetaan mm. hotelleissa ja turisti-infoissa. Niissä kerrotaan mm. miten jokainen voi auttaa asunnotonta.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Skift

 

Leena