Hyppää sisältöön
· Leena

Aurinkomatkoilla kesälle monia uutuuskohteita

Makarska, Thassos, Calabria, Varnan kaupunki, Kaprun, Napolin kaupunkiloma, Kreetan ja Calabrian joogamatkat

Ensi kesänä aktiivilomailijan kannattaa suunnata patikoimaan Itävallan Kapruniin tai joogalomalle Kreetalle tai Calabriaan. Bulgarian Varnassa yhdistyvät kaupunki- ja rantalomailu ja Kreikassa pääsee ensi kesänä tutustumaan vehreään Thassoksen saareen. Aurinkomatkat lisää valikoimaansa myös uutena kaupunkilomakohteena Italian Napolin.

Calabria –aitoa italialaistunnelmaa (kuvassa)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etelä-Italian saappaankärjessä, Tyrrhenanmeren ja Ionianmeren välisellä niemellä sijaitseva Calabria on loistava kohde jo Italiaa paljon kolunneellekin matkailijalle. Calabriassa pääsee tutustumaan aitoon Italiaan rustiikkisine kylineen, häikäisevän kirkkaine merineen ja sydämellisine ihmisineen. Costa degli Dein, eli Jumalten rannikon, kauneimpien rantojen ja turkoosinkirkkaiden vesien äärellä ovat myös Aurinkomatkojen kohteet Tropea ja Capo Vaticano.

Tropean historiallisessa Vanhassakaupungissa voi maistella afrikkalaisvivahteisia ruokia ja kuljeskella viihtyisillä pikkukujilla. Kalliojyrkänteen päälle rakennetusta kaupungista voi iltaisin ihailla merellä Strombolin tulivuorisaaren taakse laskeutuvaa aurinkoa. Capo Vaticano tarjoaa rentoa rantalomaa Calabrian maaseudulla, ja monien perheomisteisten hotellien ravintoloissa pääsee herkuttelemaan isoäitien resepteillä tehtyjä ruokia.

Capo Vaticanossa järjestetään lokakuussa viikon mittainen joogamatka, jossa voi osallistua suomalaisen joogastudio Studio Yinin opettajien järjestämiin päivittäisiin joogaharjoituksiin hotellialueella. Joogamatka sopii niin kokeneille joogeille kuin vasta-alkajillekin, ja matkaan voi lähteä yksin tai yhdessä.

Aurinkomatkat vie Calabriaan Finnairin suorilla lennoilla 11.4.–20.6. ja 29.8.–24.10.2020.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Makarska – vuoristomaisemia ja rentoa rantaelämää

Kroatian viehättävä Makarskan kaupunki sijaitsee vuorten ja turkoosin meren välissä. Pitkä rantapromenadi reunustaa rantaa ja sen varrella pääsee herkuttelemaan paikallisissa ravintoloissa tuoreita merenantimia ja Dalmatian keittiön erikoisuuksia.

Makarskan lähiympäristössä on mukavia patikointireittejä ja auringonlaskua voi kiivetä ihailemaan vaikkapa Kroatian toiseksi korkeimpaan Biokovo-vuoristoon. Makarskasta pääsee helposti laivoilla myös lähisaarille, kuten Bracille ja Hvarille.

Splitiin lennetään Finnairin suorilla lennoilla 16.5.–3.10.2020

Varna – historian havinaa ja nuorekasta kaupunkitunnelmaa

Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki Varna tarjoaa matkailijalle täydellisen yhdistelmän kaupunki- ja rantalomaa. Eläväisestä Varnasta löytyy museoita ja historiaa kulttuurinnälkäisille. Kaupunki tarjoaa myös hyvät ostosmahdollisuudet, ja paikallisten käsityöputiikkien lisäksi kaupungista löytyy paljon kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Varnan pitkällä hiekkarannalla riittää tilaa ja vesiurheilumahdollisuuksia rantalomaa kaipaavalle.

Varnaan lennetään Finnairin suorilla lennoilla 2.6.–11.8.2020

Thassos – vehreitä oliivilehtoja ja vaaleahiekkaisia rantoja

Kreikan pohjoisin saari Thassos on vehreä paratiisi noin puolen tunnin lauttamatkan päässä mantereelta. Saari tunnetaan oliivilehdoistaan, pinjametsistään ja kasvillisuuden peittämistä vuorten rinteistä sekä lukuisista viehättävistä pikkupoukamista ja rannoista. Thassokselta löytyy laaja valikoima paikallisia perheomisteisia hotelleja.

Thassoksen saaren lomakylissä pinjapuiden reunustamat vaaleahiekkaiset rannat sopivat hyvin esimerkiksi lapsiperheiden lomailuun. Thassoksen kaupungissa pääsee kokemaan rentoa kreikkalaista paikalliselämää palvelujen ja nähtävyyksien äärellä.

Aurinkomatkat vie Thassokselle Finnairin suorilla lennoilla 16.5.–12.9.2020

Kaprun – aktiivilomailijan kohteessa patikointiretkiä huikeissa alppimaisemissa

Itävallan Kaprun tarjoaa henkeäsalpaavia alppimaisemia ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille ja -kuntoisille. Haastetta kaipaavat liikkujat voivat suunnata ylös Kitzsteinhornin alueelle, alppiniityille tai Zell am Seehen ja Schmittenhöhen rinteille, helpommat patikka- ja pyöräreitit kulkevat tasaisempia laaksoja myötäillen. Lapsiperheet voivat suunnata esimerkiksi jännittävälle kävelyretkelle jääkauden aikaiseen rotkoon tai kelkkailemaan.

Innsbruckiin lennetään Finnairin suorilla lennoilla 20.6.–28.8.2020

Kreetan joogamatka – rentouttavia joogahetkiä merenrannalla

Kreetan joogamatka järjestetään toukokuussa Hanian kuvankauniilla rannikolla. Viikon mittaisella Kreetan joogamatkalla voit osallistua suomalaisen joogastudio Studio Yinin opettajien järjestämiin päivittäisiin joogaharjoituksiin hotellialueella. Joogamatka sopii niin kokeneille joogeille kuin vasta-alkajillekin, ja matkaan voi lähteä yksin tai yhdessä.

Kreetan joogamatka 2.5.-9.5.2020

Napolin kaupunkiloma

Ensi kesänä Aurinkomatkojen kautta pääsee Napoliin omatoimiselle kaupunkilomalle. Italialaisen ruoan ystävälle Napoli tarjoilee parastaan. Jopa Italian pizzapääkaupungiksi tituleerattu Napoli on kuuluisan Margherita-pizzan synnyinpaikka, eikä lomailijan pidä toki unohtaa ihania gelaterioita. Lähiseudulle voi lähteä tutustumaan niin historialliseen Pompeijin kaupunkiin kuin vaikka Caprin tai Ischian saarille.

Napoliin lennetään Finnairin suorilla lennoilla 7.5. -1.10.2020

 

Lähde: Aurinkomatkat
Kuva: Teppo Tirkkonen

Leena