Aurinkomatkojen uutuudet: Ruka, Saariselkä, Ylläs ja Levi

Aurinkomatkat julkaisi tänään kotimaan matkapakettituotantonsa.

Rukan matkat alkavat jo syyslomaviikoilla, 10.10. muut kohteet 21.11.

Matkapaketteja on tarjolla joko viikonlopuksi torstaista sunnuntaihin tai viikoksi lauantaista lauantaihin. Matkoja tehdään koko talven, 2.5.2021 saakka, mutta Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousan mukaan tavoitteena on tehdä kotimaan tuotannosta ympärivuotista ja valikoimaa myös laajennetaan.

Matkapakettiin sisältyy

  • Majoitus
  • lennot (Kuusamo, Ivalo tai Kittilä)
  • 23 kiloa ruumaan menevää matkatavaraa ja 8 kiloa käsimatkatavaraa
  • Aurinkomatkat-sovellus, josta löytyy kattavasti kohdetietoa ja vinkkejä sekä kartat rinne- ja latutietoineen

Lisämaksusta lentokenttäkuljetus.

Koko matkan hinnasta saa Finnair Plus -pisteet.

Hintaesimerkkejä:

Ruka 3 yötä 22.-25.10. alkaen 270 euroa/hlö

Ylläs 7 vrk 23.-30.1. alkaen 489 euroa/hlö

Tarjontaan on tulossa myös elämyspaketteja, joissa yö tai kaksi vietetään esimerkiksi lasi-iglussa.

”Kannamme kortemme kekoon tässä haastavassa tilanteessa, jotta pystymme säilyttämään ja luomaan työpaikkoja pohjoisessa sekä luonnollisesti myös meillä Aurinkomatkoilla. Kohtahan Suomessa on matkustusrajoitusten vuoksi tilanne, että täältä ei pääse minnekään, eikä tännekään kukaan tule. Tänä kesänä jo moni suomalainen löysi Lapin ja uskomme, että hinnoittelullamme houkuttelemme pohjoiseen myös talvella uusia suomalaisia matkailijoita. Halusimme löytää uusia tapoja toteuttaa suomalaisten lomaunelmia tämän poikkeuksellisen tilanteen keskelläkin”, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.

Kotimaan kohteista toivotaan pientä piristystä. Varaustilannetta ja kysyntää seurataan tarkasti, ja tarvittaessa tarjontaa lisätään myös muille päiville.

”Nyt olemme lähteneet Lapista liikkeelle, ja katsotaan mihin päädytään.”

Aurinkomatkoilla on 170 työntekijää, joista valtaosa on ollut kuukausia lomautettuina.  Tällä hetkellä yhtiöllä ei ole ainuttakaan kesäkohdetta myynnissä ja talven matkat joudutaan matkustusrajoitusten mukaisesti mitä todennäköisimmin peruuttamaan.

Pohjoisessa iloitaan

Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho sekä Lapland Safaris ja Lapland Hotelsien omistaja Pertti Yliniemi iloitsevat Aurinkomatkojen kotimaan uutuuksista. ”Siitä on yli 30 vuotta, kun pohjoiseen on viimeksi tehty matkapaketteja”, tietää Yliniemi.

Yliniemi muistuttaa, että pohjoisen matkakaupasta yli 70 % tulee kansainvälisiltä markkinoilta, ja safaripuolella jopa 100 %.

Kotimaisista matkailijoista saadaan hieman apua pohjoisen tilanteeseen, mutta se ei vielä tilannetta pelasta. Yliniemi muistuttaa, että pohjoisessa on noin 120 000 vuodepaikkaa ja sillä määrällä voisi järjestää 7-8 miljoonaa kolmen päivän lomaa. Pelkillä suomalaisilla matkustajilla paikkoja ei pystytä täyttämään.

”Tilanne on erittäin vaikea. Meillä oli maaliskuun alussa 1600 henkeä töissä, maaliskuun lopussa ei ollut ketään”, Yliniemi sanoo.

Rukakeskuksen Ville Ahon mukaan kesällä pohjoisessa kävi monia ensikertalaisia ja toiveissa on saada heitä pohjoiseen myös talvella. Rukan rinteet aukeavat jo 2.10., eli syyslomaviikoilla pitäisi päästä jo hiihtämään.

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X