Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Barön omistajat aukaisevat kesäkuussa hotellin Fiskarsissa

The Barö -saaristohotellin omistajapariskunta avaa Fiskarsin ruukkikylään korkealuokkaisen hotellin, The Torbyn. Hotellin päärakennus sijaitsee alunperin vuonna 1832 valmistuneessa Fiskarsin hienotaepajassa.

Historialliseen Fiskars Groupin omistamaan kiinteistöön on rakennettu 24 hotellihuonetta, joista kaikista avautuu näkymä Fiskarsin vanhalle ruukkialueelle. Hotellissa on lisäksi viisi erikokoista kokoustilaa sekä sauna.

Hotelli avataan vuoden 2023 kesäkuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fiskarsin hienotaepaja on osa suomalaista muotoiluhistoriaa. Siellä valmistettiin 1800-1900-luvuilla etenkin saksia, mutta myös esimerkiksi ruokailuvälineitä. 

Fiskarsin ruukkikylä on suosittu matkailukohde sekä taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden yhteisö. The Torby -hotellin johtaja Jussi Paavoseppä uskookin, että alueella on tarvetta laadukkaalle majoitukselle.

– Fiskars on Suomen johtava kulttuurikeskus reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Ruukkialue on yksilöllinen ja kulttuuritarjonnaltaan ainutlaatuinen koko maailmassa. Uskomme, että voimme palvella hyvin Fiskarsin ruukkialueen kokous-, kulttuuri- ja luontomatkailijoita sekä laadukasta majoituspalvelua arvostavia matkaajia, Paavoseppä sanoo.

Uuden hotellin myötä alueen ympärivuotista matkailua kehitetään, ja tulevaisuudessa jopa laajennetaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– The Torby -hotellin tavoitteena on palvella asiakkaita yhdessä Fiskarsin muiden toimijoiden kanssa ja luoda ainutlaatuinen kokemus, jota ei voi saavuttaa missään muualla, Paavoseppä kertoo.

The Torby -hotelli kunnioittaa suomalaista muotoilua. Hotellin sisustus on toteutettu yhdessä suomalaisten muotoilijoiden ja paikallisten valmistajien kanssa. Sisustussuunnittelusta vastaa Koko3:n Mari Relander yhdessä Poiat arkkitehtitoimiston kanssa. Lisäksi Håkan Långsted Saas Instrumentsista on suunnitellut hotelliin valaisimet, jotka ovat valmistettu käsin Helsingissä. Mikko Laakkonen on muotoillut Fiskarsissa valmistettuja lasivalaisimia hotellille. Hotellin irtokalusteet ovat Nikarin ja Poiat valmistajien käsialaa.

Lisätietoa: www.thetorby.fi

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.