Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Unkarilainen BASe Airlines valittu hoitamaan Savonlinnan reittilentoja

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tehnyt ratkaisun julkisessa tarjouskilpailussa reittilentoliikenteen hankkimiseksi Savonlinnaan. Tarjouskilpailun voitti Budapest Aircraft Service Ltd. eli BASe Airlines Ltd. Julkisen palvelun velvoitteella varmistetaan Savonlinnan ja Helsingin lentoyhteys.

Traficom sai kaksi tarjousta (NyxAir OÜ ja Budapest Aircraft Service Ltd.), josta yksi täytti tarjouspyynnön edellytykset. Kilpailutuksessa kilpailutettiin seitsemän edestakaista lentoa viikkotasolla Savonlinnan ja Helsingin välille talviaikakaudella ja kesäisin kuutta edestakaista lentoa viikkotasolla. Elokuussa lennoissa on noin kolmen viikon tauko vuosina 2024 ja 2025.

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo sopimuskaudella on yhteensä noin 4 500 000 euroa. Liikenteen rahoitus on merkitty valtion julkisen talouden suunnitelmaan sopimuskauden vuosiksi. Päätöksen vuosittaisista määrärahoista valtion osalta tekee eduskunta talousarvion vahvistamisen yhteydessä vuosittain.
Savonlinnan kaupungin osalta rahoitus päätetään vuosittain kaupungin talousarvion vahvistamisen yhteydessä. Rahoitus sisältyy myös kaupungin taloussuunnitelmaan, joka ulottuu vuoteen 2026.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
BASe Airlinesille on laivastossaan kolme 30-paikkaista Embraer 120ER -konetta.

“Aloitamme BASe Airlines Ltd:n kanssa sopimusneuvottelut välittömästi hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja pyrimme saamaan ne valmiiksi mahdollisimman pian. Lentoliikenne alkaa aikaisintaan 9.10.2023, ja sopimus on voimassa vuoden 2025 loppuun asti”, kertoo johtaja Pipsa Eklund Traficomista.

”Lentoliikenteen sujuva jatkuminen tehdyn kilpailutuksen perusteella vuoden 2025 loppuun saakka on asukkaiden ja elinkeinoelämän kannalta ensisijaisen tärkeää, ja Savonlinnan kaupunki on tyytyväinen, kun yhteinen kilpailutusprosessi on tuottanut asianmukaisen operaattorin Savonlinna–Helsinki-reitille”, toteaa vs. elinkeinojohtaja Juha Turtiainen.

Hankinnan kustannuksista vastaavat valtio ja Savonlinnan kaupunki. Kotimaan lentoliikenteen tukeminen ja palveluvelvoitteen asettaminen ovat mahdollista EU:n lentoliikenneasetuksen (EY) No 1108/2008 nojalla.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Savonlinnan kaupunki ja Traficom

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.