Hyppää sisältöön
· Leena

Bidroom kasvaa vauhdilla

Vuonna 2014 Hollannissa perustettu startup-yritys Bidroom haastaa online-toimistot.

Yhtiön perustajien Casper Knieriemin ja Michael Rosin idea sai alkunsa, kun hotellit ympäri maailman valittivat OTA-toimistojen korkeista komissioista.

CFO Casper Knieriem ja CEO Michael Ros.

Bidroom on kerännyt jo 21 miljoonan euron pääoman. Yrityksen pääkonttori on Amsterdamissa ja keväällä se avaa toimiston myös Krakovaan, jonne rekrytoidaan henkilökuntaa. Yhtiö kertoo palkkaavansa lisää henkilökuntaa niin, että tämän vuoden lopussa se työllistäisi jo pari sataa henkilöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bidroom kutsuu itseään OTC:ksi (Online Travel Community)

Bidroomin toimintaperiaate on, että hotellit maksavat 299 euron liittymismaksun, jonka jälkeen hotelli maksaa jäsenmaksua Bidroomin sivuston kautta tulleiden varausten mukaisesti.

Esimerkiksi hotelli, missä on maksimissaan 50 huonetta, ja joka on saanut Birdoomin kautta varauksia 7 500 euron edestä, maksaa vuosittaista jäsenmaksua 500 euroa.
Vastaavasti hotelli, missä on maksimissaan sata huonetta, ja joka on saanut Bidroomin kautta varauksia 25 000 euron edestä, maksaa vuosittaista jäsenmaksua 1 500 euroa.
Mikäli kauppaa on tullut alle 15 000 euroa edestä, jäsenmaksua ei peritä.

Lisää hinnoittelusta tästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bidroomilla on sopimus jo yli 120 000 hotellin kanssa 128 maassa.

Varauksista ei peritä erillistä komissiota, mutta hotellit sitoutuvat varaamaan asiakkaalle huoneen 5 % halvemmalla hinnalla kuin mitä OTA-toimistojen (bookings.com, Expedia jne.) sivustoilla on tarjolla.

Myös asiakkaan tulee liittyä Bidroomin jäseneksi. Se tarkoittaa, että ainoastaan jäsenet näkevät halvemman hotellihinnan. Jäsenmaksu on 29 euroa vuodessa. Kuukauden testijako on ilmainen.

Yhtiö on hiljattain sopinut yhteistyöstä VISAn kanssa ja kortin haltijat saavat nyt puolen vuoden ilmaisen testijakson, jonka jälkeen jäsenmaksun saa puoleen hintaan, 14.50 / vuosi.

 

Lähde: Bidroom

Leena