Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Bike & Rail Pirkanmaalla

Uusi Bike & Rail -palvelu yhdistää pyörämatkailun ja raideliikenteen tarjoten mahdollisuuden kestäviin ja elämyksellisiin päiväretkiin Tampereelta maakuntaan.

Visit Tampereen vetämän kokeilun tavoitteena on testata, miten kaupunkipyörät soveltuvat matkailupyöriksi ja junayhteyksiä täydentäväksi matkaketjun jatkoksi. Palvelua testataan kesäkauden ajan yhteistyössä Serlachius-museoiden, Mänttä-Vilppulan ja Donkey Republicin kaupunkipyöräpalvelua tarjoavan KaaKau Oy:n kanssa.

“Ideana on hakea uusia matalan kynnyksen konsepteja pyörämatkailuun. Juna ja pyörä täydentävät hyvin toisiaan ja mahdollistavat helpot päiväretket. Taidekaupunkina Mänttä-Vilppulassa on paljon kiinnostavaa näkemistä ja tekemistä pienellä alueella ja kaupunkipyörät ovat joustava ja kestävä väline niiden tavoittamiseen”, kertoo projektipäällikkö Matti Pollari Visit Tampere Oy:stä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juna-pyörä-matkaketju toimii seuraavasti: matkailija voi hypätä junaan Tampereella ja varata pyörän etukäteen Donkey Republicin sovelluksella. Perillä pyörän saa käyttöön Vilppulan asemalta. Mahdollisuus 12 tunnin etukäteisvaraukseen varmistaa, että pyörä odottaa asemalla. Sen jälkeen on valmis polkaisemaan kohti Serlachius-museoita ja muita Taidekaupungin kohteita ja elämyksiä. Reissun päätteeksi pyörän voi palauttaa Vilppulan asemalle ja palata Tampereelle junan kyydissä.

 

Lähde: Visit Tampere

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.