Bordeaux ja Valencia vuoden Smart Tourism -kaupunkeja

Ranskan Bordeaux (kuvassa) ja Espanajn Valencia ovat saaneet vuoden 2022 Euroopan Capitals of Smart Tourism -tunnustuksen.

Helsinki ja Lyon voittivat ensimmäisen kilpailun vuonna 2019, ja seuraavana vuonna Göteborg ja Málaga saivat yhdessä vuoden 2020 Euroopan älykkään matkailun pääkaupungin tittelin. Vuodelle 2021 ei käynnistetty kilpailua.


Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 30 kaupunkia 16 eri maasta. Loppukilpailuun päässeet 7 kaupunkia esittelivät omat kaupunkinsa eurooppalaiselle tuomaristolle. Bordeaux ja Valencia tekivät tuomaristoon vaikutuksen huomattavilla saavutuksillaan kilpailun kaikissa neljässä kategoriassa, jotka ovat saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisaatio sekä kulttuuriperintö ja luovuus. Kaupungeilla oli lisäksi erinomaiset toimintaohjelmat, jotka ne aikovat toteuttaa vuonna 2022. Kaupungit toimivat myös esikuvina muille kaupungeille.

Euroopan älykkään matkailun pääkaupunki on EU:n aloite, jota rahoitetaan tällä hetkellä COSME-ohjelmasta. Se perustuu Euroopan parlamentin ehdottamasta ja Euroopan komission toteuttamasta kilpailusta, jonka tavoitteena on edistää Euroopan profiilin nostamista älykkään matkailun kohteena ja luoda foorumi, jossa Euroopan kaupungit voivat jakaa parhaita käytäntöjä matkailun alalla.

Euroopan älykkään matkailun pääkaupunkina ne saavat tukea viestintään ja brändin luomiseen vuoden 2022 aikana. Tukeen sisältyy mainosvideo, kaupunkien keskustoihin rakennettava veistos sekä räätälöityjä myynninedistämistoimia, joiden tarkoituksena on nostaa palkittujen kaupunkien profiilia ja lisätä kävijämääriä.

Voittajat saavat virallisen palkintonsa marraskuun puolivälissä palkintoseremoniassa Euroopan matkailufoorumin gaalaillallisella, jonka EU:n neuvoston puheenjohtajavaltio Slovenia järjestää yhdessä Euroopan komission kanssa.

Lähde: European Capital of Smart Tourism Secretariat
Kuva: Thomas Sanson, VisitBordeaux

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X