Hyppää sisältöön
Calvia, Mallorca
· Riikka Krenn

Calvià on ulkoilijan kohde Mallorcalla

Mallorcan lounaisosassa, Tramuntanan ja Na Burguesan vuoriketjujen välissä sijaitseva Calvià on kaunis rantalomakohde, mutta myös erinomainen aktiivilomailijan valinta.

Calvià sopii erityisen hyvin ulkoilusta, liikunnasta ja hyvästä ruoasta kiinnostuneille matkailijoille. Alueelta löytyy luonnonkauniita pyörä- ja vaellusreittejä sekä paikallisia markkinoita, joiden vilinässä voi nauttia mallorcalaisia herkkuja. Tässä viisi poimintaa Calviàn tarjonnasta.

1. Pyöräilyä vuoristossa

Calviàn lähellä olevilla Tramuntana-vuorilla on lukuisia hyviä pyöräilyreittejä. Esimerkiksi Santa Ponsan kunnasta alkaa 54 kilometriä pitkä reitti, joka kulkee jyrkkiä rinteitä pitkin Galileaan ja Coll de Torsiin jopa 880 metrin korkeuteen. Reitti sisältää myös tiheitä metsäalueita, joiden luomat varjot tekevät pyöräretkestä miellyttävämmän kesähelteellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vaellus Finca Galatzólle

Keskellä Calviàn rehevää luontoa sijaitseva Finca Galatzó on suuri historiallinen rakennus, jonka ympärillä on useita vaellusmahdollisuuksia. Kaikkiaan alueella on 34 kilometrin pituudelta polkuja, jotka on suunniteltu neljäksi eri reitiksi. Kaikki reitit ohittavat Finca Galatzón, jonka kasvitieteellinen puutarha sekä hyvin säilynyt öljymylly ovat niin ikään vierailemisen arvoisia kohteita.

3. Calviàn historia

Finca Galatzón lisäksi Calviàlla sijaitsee monia historiallisia monumentteja ja vierailukohteita. Esimerkiksi San Juan Bautistan on komea, vuonna 1248 rakennettu kirkko. Hieno Desembarcon risti puolestaan on tehty kuningas Jaume I:n Mallorcan valloituksen 700 vuosipäivän kunniaksi. Ja upeat vanhat vesiputket eli Qüanatin akveduktit ovat peräisin arabikulttuurista ja edelleen käytössä.

4. Mallorcalaisia markkinoita

Calviàlla on monia markkinoita, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia ja tutustua mallorcalaiseen keittiöön. Esimerkiksi Calvià-markkinat järjestetään aina maanantaisin, Peguera-markkinat tiistaisin ja Son Ferrer -markkinat perjantaisin.

5. Lintubongareiden paratiisi

Calvià on ihanteellinen kohde myös kaikille lintuharrastajille ja muille luonnon ystäville, sillä kunnan alueella asuu lukuisia Välimeren lintulajeja. Onnekkaat voivat bongata esimerkiksi kotkia ja flamingoja. Alueella on useita lintujen tarkkailua varten suunniteltuja kävelyreittejä, kuten Mallorcan lounaiskärjessä kulkeva rannikkoreitti Torosta Portal Vellsiin. Parhaat ajankohdat lintubongailuun ovat kevät ja syksy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Fundació Mallorca Turisme

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.