Carnival Mardi Gras laskettiin vesille Meyer Turun telakalla

Carnival Cruise Linesin tulevan lippulaiva Mardi Grasin vesillelaskua juhlistettiin Meyer Turun telakalla.

180 000 bruttovetoisuustonnin alus on valmistuessaan Carnivalin laivaston suurin. Laiva luovutetaan asiakkaalle myöhemmin tänä vuonna.Alukseen mahtuu 5 200 matkustajaa.

”Tämä laiva on valmistuessaan ensimmäinen nyt jo koiteltua LNG-propulsiojärjestelmää käyttävä risteilyalus Pohjois-Amerikan markkinoilla ja siinä on useita muitakin kehittyneitä teknologioita. Yksi esimerkki on BOLT, maailman ensimmäinen laivaan rakennettu vuoristorata”, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer sanoo.

Vesillelaskun jälkeen Mardi Grasin kuusi teema-aluetta alkavat vähitellen saada muotoaan. Laivan sisällä on muun muassa Emeril’s Bistro 1396, jonka on luonut kuuluisa kokko Emeril Lagasse, ja aivan uudenlainen atrium, jonka yksi seinä on kolme kantta korkea ikkuna, ja muut seinät muodostuvat liikkuvista LED-tauluista.

Toimitusjohtaja Jan Meyer muistuttaa, että laivat ovat todellisia kelluvia älykaupunkeja:

”Rakennamme kaikki samat toiminnot kuin modernissa älykaupungissa olisi: sairaalat, IT-verkot, ravintolat ja kehittyneet ympäristöjärjestelmät – nyt vain laivaan maailman merille. Työ on erittäin vaikeaa, mutta lopputulos on todella hieno.”

Mardi Gras luovutetaan lokakuussa ja Carnival on ilmoittanut sen aloittavan toiminnan marraskuun 14. päivä Port Canaveralista Floridasta.

 

Lähde: Meyer Turku

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X