Cathay Pacificin miehistöllä rajut karanteenimääräykset

Hongkongissa on tällä hetkellä tiukimmat karanteenisäännöt lentoyhtiöiden miehistöille, mikä vaikuttaa merkittävästi lippulaivayhtiö Cathay Pacificiin.

Sääntöihin kuuluu 14 päivän karanteeni riskimaista palaavalle lentohenkilökunnalle, kun Hongkongin tavoitteena on pitää alueen tartuntatapausten määrä nollassa. Uuden variantin levitessä Cathay Pacificin kerrotaan siirtyvän yhä tiukempiin “varautumisiin”.

Hongkong ottaa COVID-19:n vakavasti. Maaliskuusta 2020 lähtien lähes kaikki maahan palaavat kansalaiset ovat viettäneet hotellihuoneessa kaksi viikkoa ennen kotiin pääsyä. Viime vuonna lentomiehistö kuitenkin vapautettiin näistä rajoituksista, kunhan he tekivät PCR-testit heti maahan saavuttuaan.

Kaikki muuttui tammikuussa, jolloin hallitus vaati kaikkia riskimaista saapuvia miehistöjä suorittamaan 14 päivän karanteenin palattuaan. Riskimaihin kuuluvat suuri osa Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Karanteenimääräyksillä on ollut huomattava vaikutus Cathay Pacificiin, joka on joutunut peruuttamaan 60 prosenttia lennoistaan, koska miehistöä ei ollut saatavilla.

Cathay onkin ottanut käyttöön vapaaehtoisen kiertävän työvuorojärjestelmän. Sen mukaan miehistö lentää ”kuplassa” non-stop kolmen viikon ajan ja majoittuu erityisiin hotelleihin Hongkongissa ja ulkomailla, jolloin he eivät joudu karanteeniin. Kolmen viikon työvuoroa seuraa kahden viikon karanteeni hotellissa ja kahden viikon loma.

Vaikutus miehistöön

Vaikka Cathayn työvuorojärjestelmä antaa henkilöstölle mahdollisuuden saada hieman korotettua palkkaa ja lentoyhtiö pystyy säilyttämään keskeiset lennot, se on miehistölle uuvuttavaa. The Straits Times -lehden mukaan lentäjät ovat raportoineet äärimmäisestä stressistä ja mielenterveysongelmista, jotka johtuvat nykyisestä karanteenijärjestelmästä.

Tilanne on vain pahentunut uusien varianttien ilmaantuessa. Viime kuussa yli 270 Cathayn työntekijää, perheenjäsentä ja läheistä henkilöä joutui karanteeniin sen jälkeen, kun kolmen Frankfurtin kautta lentävän lentäjän testi oli positiivinen.

Hongkongin hallitus on tehnyt selväksi, että sen tavoitteena on pitää COVID-tapaukset nollassa ja avata raja Manner-Kiinan kanssa. Tämä on pitänyt miljoonat turistit poissa kaupungista ja jättänyt Cathayn kapasiteetin 10 prosentiin kilpailijoihinsa verrattuna. Tilanne kuitenkin vain pahenee, kun Omikron-muunnos alkaa levitä.

Cathay Pacific varautuu jälleen koronasääntöjen tiukentumiseen, mikä johtaisi yhä useampien reittien peruuntumiseen.

Viime viikolla lentoyhtiö peruutti 28 lentoa 61:sta matkustajalennostaan ja kolmanneksen rahtilennoista, ja lisää peruutuksia on odotettavissa.

 

Lähde: Simple Flying

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X