Hyppää sisältöön
· Leena

Coca-Cola Joulurekka kohtasi Joulupukin

Yli 300 paikkakunnalla ympäri maailmaa vieraillut Coca-Cola Joulurekka teki Suomessa historiaa pysähtymällä ensimmäisen kerran Napapiirillä ja tapaamalla Joulupukin tämän virallisessa kotikaupungissa Rovaniemellä.

Coca-Colan Joulurekka pysähtyi Napapiirillä 12.12. Valoja tuikkivaa, kansainvälistä jouluvierasta oli vastaanottamassa Joulupukki poroineen.

Kuvassa Joulupukki, Coca-Colan EMEA-alueen johtaja Walter Susini, Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen ja toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen Visit Rovaniemestä kohtasivat Napapiirillä -10 asteen pakkasessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Napapiiri on merkittävä paikka, jossa Joulupukin kohtaamisen myötä monien matkailijoiden unelmat toteutuvat. Coca-Cola rekan vierailu on historiallinen hetki, jolloin todistetaan maailman tunnetuimpien brändien taianomaista kohtaamista”, toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen Visit Rovaniemestä totesi.

Coca-Colan tunnetuksi tekemällä Joulupukilla on suomalaiset juuret. Hahmon piirsi 1930-luvulla kuvittaja Haddon Sundblomin, jonka isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.

Sundblomin Coca-Cola-mainoksiin piirtämällä Joulupukilla oli ystävällinen hymy, pilkettä silmäkulmassa, valkoinen parta ja punainen nuttu. Ennen Sundblomin hahmoa joulupukki oli tarinoissa kuvattu muun muassa pelottavan näköisenä haltijahahmona, joka oli pukeutunut eläimen taljaan.

Tiesitkö tämän Joulupukin Pajakylästä?

 • Koska Joulupukin alkuperäisen kotipaikan Korvatunturin sijainti on tarkoin varjeltu salaisuus, hän päätti vuonna 1985 perustaa Rovaniemelle ja Napapiirille oman tukikohdan, jossa voisi ottaa vastaan vierailijoita.
 • Rovaniemi sai Joulupukin virallisen kotikaupungin aseman vuonna 2010.
 • Joulupukin Pajakylä on Lapin tunnetuimpia käyntikohteita, josta löytyy yli 50 palveluntarjoajaa ohjelmapalveluyrityksistä kauppoihin, ravintoloihin ja kahviloihin.
 • Joulupukin Pajakylä on auki vuoden jokaisena päivänä.
 • Vuodesta 1985 lähtien Joulupukki on saanut joulunystäviltä 17 miljoonaa kirjettä yli 200 maasta.
 • Yli 30 Rovaniemen-vuotensa aikana Joulupukki on ottanut vastaan miljoonia vierailijoita, joiden joukossa on pop-tähtiä, poliitikkoja, televisiokasvoja, urheilijoita ja aivan tavallisia ihmisiä.
 • Pajakylän historia ulottuu vuoteen 1950, jolloin Yhdysvaltain presidentin Franklin D. Rooseveltin vaimo Eleanor Roosevelt vieraili Rovaniemellä. Hän halusi käydä Napapiirillä, kahdeksan kilometriä keskustasta pohjoiseen, jonne Rovaniemen viranomaiset kiirehtivät rakentamaan mökin arvovierasta varten. Mökki on Joulupukin Pajakylän vanhin rakennus ja seisoo edelleen Joulupukin Pääpostin vieressä.

Tiesitkö tämän Coca-Cola Joulurekasta?

 • Coca-Cola Joulurekka nähtiin ensimmäisen kerran Coca-Colan joulumainoksessa 90-luvulla.
 • Joulurekka on vieraillut 20 vuoden ajan yli 300 kaupungissa eri puolilla maailmaa.
 • Tänä vuonna Coca-Cola Joulurekat näkyvät televisiomainoksissa yli sadassa maassa.
 • Miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa kerääntyvät vuosittain seuraamaan Coca-Cola Joulurekan matkaa ja osallistuvat sen mukanaan tuomaan joulutapahtumaan.
 • Suomen tapahtumassa voi ottattaa itsestään valokuvan Joulurekan kanssa ja lähettää erityisiä joulukortteja, joihin saa harvinaisen Coca-Cola Joulupukkia esittävän postimerkin.
 • Tilaisuudessa jaetaan ilmaisia juomia. Tyhjät tölkit voi kierrättää rekalla osallistumalla kierrätysrulettiin, jossa voi voittaa yllätyslahjan. Rulettiin osallistuvien tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald McDonald Lastentalolle.
 • Suomessa nähtävä Coca-Cola Joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka vm. 1978. Rekka on ollut Suomessa 80-luvulta saakka.
 • Rekka on 19 metriä pitkä ja sen kyljissä loistaa noin 10 800 led-valoa.
 • Joulurekan Suomen-kiertue on noin 3 500 kilometriä.

Joulurekka on nähtävissä vielä
14.12. Kuopiossa
15.12. Jyväskylässä
18.12. Tuurissa
19.12. Tampereella
20.12. Turussa
21.12. Järvenpäässä
22.12. Lahdessa

Joulurekkakiertueen tarkat paikat ja ajankohdat ovat osoitteessa: www.coke.fi/joulu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena