Hyppää sisältöön
· Leena

Costa Smeralda valmistuu Meyer Turun telakalla

Costa Smeralda on siirtynyt  Turun telakalla vesillelaskun myötä rakentamisen viimeiseen vaiheeseen, jossa laiva viimeistellään luovutettavaksi italialaiselle Costa Cruisesille lokakuussa 2019.

Costa Smeraldan vesillelaskuseremonia Turussa.

Smeralda on Costan ensimmäinen ja yksi maailman ensimmäisistä LNG-käyttöisistä risteilyaluksista. LNG:n käyttö laivan polttoaineena poistaa pakokaasuista pienhiukkaset sekä rikin oksidit ja vähentää huomattavasti typpioksidin ja hiilidioksidin määriä.

Costa Smeraldasta tulee näyttävä laiva, joka vie vieraansa kierrokselle läpi Italian. Costan uuden lippulaivan sydän on Colosseo, kolmitasoinen alue laivan keskellä, jossa järjestetään monenlaisia esityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Piazza di Spagna taas on laivan perässä oleva kolmen kannen korkuinen laaja portaikko. Täällä kaiken ikäiset vieraat voivat viihtyä auringossa ja nauttia ylimmän kannen lasilattiaisesta parvekkeesta, jolla voi tuntea lentävänsä meren yllä.

Laivan keulassa sijaitseva Trastevere on toinen aukio, jolla matkustajat voivat nauttia baareista, kaupoista sekä musiikkiesityksistä.

Laivaan tulee yksitoista ravintolaa kuten pizzeria Pummid’Oro ja perheravintola Tutti a Tavola, jossa on myös monenlaisia esityksia. Laboratorio del Guestossa vieraat voivat itse valmistaa haluamaansa ruokaa.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Costa Smeraldalla on myös yhdeksäntoista baaria.

Laivan kylpylään tulee kauneussalonki, hammam-sauna, thalasso-terapia-allas ja kuusitoista hoitohuonetta. Koko perhe voi nauttia vesipuistosta vesiliukumäkineen, pelikentästä, neljästä uima-altaasta, teatterista, diskosta, kasinosta, jazz-baarista ja pelihuoneesta. Lapsille on varattu ihan oma alueensa.

Laivassa on myös oma museo: CoDe – Costa Design Museum esittelee Matteo Vercellonin kuratoimana Italian hienointa suunnittelua ja esittelee monia nimiä, jotka ovat antaneet panoksensa myös laivan suunnitteluun.

Costa Smeraldassa on 2 610 hyttiä ja alukseen mahtuu noin 6 500 matkustajaa. Hyteistä 63 % on parvekkeellisia.

 

Lähde: Meyer Turku

Leena