Hyppää sisältöön
· Leena

Costa Toscana valmistuu Meyerin Turun telakalla

Costa Cruises varustamon uusin lippulaiva Costa Smeralda oli viimeistelyä vailla Meyerin Turun telakalla samaan aikaan, kun sen sisaraluksen Costa Toscanan nimi julkistettiin ja valmistus alkoi heinäkuun lopulla.

Puolitoista kuukautta ennen valmistumistaan Costa Smeralda oli telakalla vielä täysin huputettuna ja sisätilat täynnä sähköjohtoja ja rakennustelineitä.

Steel-cutting seremoniassa Costa Cruisesin presidentti Neil Palomba ja Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer käynnistivät yhdessä koneen, joka leikkasi ensimmäisen teräslevyn uuteen alukseen. Costa Smeralda valmistuu lokakuussa. Sen ensimmäinen risteily alkaa 20.lokakuuta ja 15 päivän ajan se risteilee Hampurista Rotterdamin, Lissabonin, Barcelonan ja Marseillen kautta Savonaan.

Costa Smeraldan virallinen kastetilaisuus on Savonassa 3.11.2019.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Costa Smeralda ja Costa Toscana käyttävät molemmat LNGtä eli nesteytettyä maakaasua, joka tarjoaa puhtaamman polttoaineratkaisun. Se on maailman puhtain fossiilinen polttoaine.

Kesällä alkanut Costa Toscanan valmistus vie aikaa pari vuotta. Se valmistuu vuonna 2021.

Costa Smeraldassa on kaikkiaan 20 kantta, 2612 hyttiä, 11 ravintolaa, 4 uima-allasta ja pituutta 337 metriä. Hyttejä on kaikkiaan yli 2600 ja matkustajia enimmillään yli 6500. Miehistön määrä on liki 1700.

Costa Smeraldan peräosaan tulee Piazza Spagnan aukio, jota ympäröi suuri portaikko sekä meren yllä oleva kristallilattiainen parveke.

Costa Smeralda ja Costa Toscana ovat molemmat osa Costa Groupin laivaston laajenemissuunnitelmaa. Costa Groupiin kuuluvat Costa Cruises ja Aida Cruises brändit. Vuoteen 2023 mennessä Costa Groupille valmistuu seitsemän uutta alusta, joiden kokonaisinvestointi on yli kuusi biljoonaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Antti Haukkamaa
Leena