Hyppää sisältöön
· Leena

Detur palaa Tunisiaan

Detur aloittaa uudestaan lennot Suomesta Tunisiaan lokakuussa.

Deturilta kerrotaan, että ensimmäinen lento on loppuunmyyty ja lokakuun loppupuolen lennot ovat täyttymässä.
Seuraavat lennot ajoittuvat joulun- ja uuden vuodenvaihteeseen ja kevään 2018 lentosarja alkaa koulujen hiihtolomaviikolla.
Suomalaisten suosituimpia lomakohteita ovat Välimeren eteläisellä rannalla sijaitsevat rantakaupungit Sousse, Monastir ja Hammamet. Lentoaika on vain noin 4 tuntia Suomesta. 

Tunisialla on lomalaisille paljon tarjottavaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomanviettäjät arvostavat vaaleita, pitkiä hiekkarantoja näiden lomakaupunkien edustalla. Ranta- ja vesiurheilulajien lisäksi kohteissa on aktiviteetteja niin ratsastuksen harrastajille kuin golffareillekin ympäri vuoden. Tunisiasta onkin tullut suosittu golflomakohde erinomaisen hinta-laatusuhteen ansiosta. Soussen ja Monastirin lähettyvillä on neljä täysimittaista kenttää ja Hammametissa kolme. Luonnosta, historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet matkailijat voivat tehdä retkiä ainutlaatuisissa kohteissa, kuten Matmatan berberikylässä, Star Wars -elokuvan kuumaisemassa ja  Chott el Jeridin suolajärvellä. Maailman toiseksi suurin antiikin Rooman aikainen amfiteatteri, El Jem, on vaikuttava nähtävyys. Hammametissa väliin ei kannata jättää tutustumista Karthagon ulkoilmamuseoon ja Bardon museoon pääkaupunki Tunisissa. Hotellien kirjo on laaja, vaatimattomista huoneistoista täyden palvelun lomakeskuksiin.

Matkailu on tärkeä tulonlähde Tunisialle

Bruttokansantuotteesta matkailun osuus on noin kahdeksan prosenttia.  Tämän vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla matkailutulot kasvoivat useita kymmeniä prosentteja edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.  Myös useat kansainvälisen hotelliketjut ovat avanneet hotellinsa Tunisiassa, mm. Mövenpick, jolla on Soussessa viiden tähden rantahotelli.

Detur International

Detur Finland Oy on osa kansainvälistä DETUR-matkatoimistoketjua. Vuonna 1993 Turkissa perustettu matkatoimisto on laajentunut Detur Internationalin nimellä Pohjoismaihin ja Maltalle. Ensimmäiseksi toiminta laajeni Suomeen kun Detur Finland Oy perustettiin vuonna 1998 ja Helsingin toimisto avattiin. Tämän jälkeen ryhmä on laajentunut Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan. Nykyisin Detur International on markkina-alueillaan yksi johtavista matkanjärjestäjistä n. 200 000 vuosittaisella matkustajamäärällä. Detur International palkittiin Tunisian turistiministeriön Sophonisbe-palkinnolla Tunisiaan suuntautuvan matkailun kehittämisestä jo vuonna 2014.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena